uporni 14-godišnjak / Mislavova najveća želja je prohodati, pomozite mu u tome!

Obožava nogomet, ali nikada nije napravio niti jedan korak. 14-ogodišnji Mislav iz Baranje, boluje od cerebralne paralize, no pred njim je prilika da ipak prohoda. Kako su mu u tome odlučili pomoći poznati hrvatski sportaši?

18.12.2014.
18:35
VOYO logo

MislavaŠuška iz Belog Manastira ne mogu zaustaviti ni bolovi ni teške vježbe. Njegova je najveća želja – prohodati.

"Dobro se veoma nosim, iako da se ne lažemo, bude teških trenutaka, bude trenutaka kad učini mi se da ja to više ne mogu i stvarno učini mi se da neću uspjeti, ali onda opet nemam izbora i moram nastavit dalje", kaže Mislav.

Upornost ovog 14-godišnjaka prepoznali su poznati sportaši među kojima Rakitić, Mandžukić, Modrić. Aukcijom njihovih potpisanih dresova skuplja se novac za Mislavovu operaciju u Njemačkoj.

"Prikupili smo dresove uz pomoć prijatelja, dresove naših klubova – Dinamo, Rijeka, Zagreb, Hajduk, RK Zagreb i trenutno se oni nalaze na aukciji, mogu se vidjet na aukciji.hr", izjavila je Mislavova majka Nevenka.

Mislavu, koji obožava nogomet, treba 40 tisuća eura za operaciju stopala u ožujku sljedeće godine.

"Kad bi uspjele operacije on bi dobio ortoze isto tamo u Njemačkoj koje koštaju 10 tisuća eura i hodalicu i on bi uspio onda napraviti svoje prve korake", dodaje majka.

Iako je kao beba obolio od cerebralne paralize, Mislav ne želi biti sputan.

"Odličan učenik, i doista bih htjela da ga ta kolica ne spriječavaju u daljnjem nekom školovanju", kazala je Mislavova pomoćnica u nastavi Marina Bulić.

Mislav je svjestan da neće igrati nogomet, no san mu je postati sportski komentator.

"Ja se zatvorim u moju sobu i simuliram prijenos sportskih utakmica. Ponekad ne dovršim utakmicu jer od svih tih silnih tempa promjena glasa na kraju ostanem bez glasa".

Aukcija završava 21. prosinca. Detalji su na Facebook stranici „Mislavov prvi korak“, a otvoren je i telefon - 060 922 922.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo