drama u zadru / Pretresali zastupnike na ulazu u vijećnicu

Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Vijećnici Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša, na sjednicu su došli obučeni u majice s otisnutom fotografijom Dragana Ranja, koji je ma Brodarici 'predao' vlast HDZ-u.

20.12.2014.
11:29
Filip Brala/PIXSELL
VOYO logo

Dvodnevna sjednica zadarskog Gradskog vijeća sa čak 42 točke dnevnoga reda, na kojoj će se raspravljati i o izmjenama ovogodišnjeg proračuna te prijedlogu gradskog proračuna za iduću godinu, s mjerama štednje, počela je u subotu ujutro uz velike mjere osiguranja.

Sjednica je započela traženjem objašnjenja za pretres kojem su vijećnici bili podvrgnuti na ulazu, gdje se nalazilo 6 zaštitara i 2 policajca u civilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jeste li dobili dojavu o postavljenoj bombi ili da netko od nas nosi pištolj. Ovo je po prvi puta da ovdje imamo policijsku državu", zatražila je objašnjenje Irena Dragić (SDP).

"Da, bilo je prijetnji, znate to vi i zna to zadarska javnost", odgovorio je gradonačelnik Božidar Kalmeta praćen dovicima "ne znamo", "kakvih prijetnji", "prvi put čujemo"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijećnici Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša, na sjednicu su došli obučeni u majice s otisnutom fotografijom Dragana Ranja, koji je na Brodarici 'predao' vlast HDZ-u Preko fotografije je otisnut znak HDZ-a, ali i 'PRODANO'.

Pupić Bakrač je poseban pozdrav uputio Renati Peroš i Draganu Ranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, po prvi put sjednica Gradskog vijeća sa 42 točke dnevnoga reda je zakazana za dva dana - trebala bi trajati danas cijeli dan i ostatak u ponedjeljak.

Zadarski gradski vijećnici raspravljat će, uz ostalo, o izmjenama ovogodišnjeg proračuna, a na dnevnom redu je i prijedlog proračuna za iduću godinu u koji su ukomponirane i mjere štednje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rastom prireza s 10 na 12 posto, te poreza na vikendice s 12 na 15 kuna po metru četvornom gradska uprava nastoji 'pokrpati' gradski proračun koji će zbog Vladinih novih poreznih mjera ostati bez oko 28 milijuna kuna, objašnjavaju u Gradskoj upravi.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo