Ozlijeđeno 11 osoba / Vozač se zaletio u prolaznike uz povike 'Bog je velik!'

Image
Foto: Twitter
Image
Foto: Twitter

Oko 21.00 sat vozač se zaletio u središtu grada Dijona na prolaznike na pet različitih mjesta. Ozlijeđeno je jedanaest osoba, od kojih dvije teško.

22.12.2014.
8:27
Twitter
VOYO logo

Vozač, najvjerojatnije psihički poremećen, zaletio se u nedjelju navečer u prolaznike izvikujući "Allahu Akbar" (Bog je velik), pri čemu je jedanaest osoba ozlijeđeno, među kojima dvije teško, u Dijonu, u Francuskoj. 

"Muškarac rođen 1974. pokazuje ponašanje psihički poremećene osobe i bit će upućen u psihijatrijsku bolnicu", rekao je izvor za AFP, dodajući da "njegovi zahtjevi još nisu jasni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad se događa dan nakon napada na policijsku postaju u Joue-les-Toursu, predgrađu Toursa, na zapadu zemlje, gdje su napadači nožem izboli trojicu policajaca uz povike "Bog je velik!" nakon čega su ih policajci ustrijelili.

Oko 21.00 sat vozač se zaletio u središtu grada na prolaznike na pet različitih mjesta. "Devet osoba je lakše ozlijeđeno a dvije teže, ali nisu životno ugrožene", rekao je izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po izjavama svjedoka, "muškarac je izvikivao 'Bog je velik' i rekao da djeluje zbog palestinske djece", dodao je izvor blizak istrazi.

U nedjelju navečer, francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve ocijenio je na televiziji TF1 da je napadač u Joue-les-Toursu koji je prešao na islam, "bio veoma tajanstven i istodobno veoma uznemiren".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protuteroristička služba pariškog državnog odvjetništva provodi o prvom izgredu istragu koja ide u smjeru radikalnog islamizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo