u iznosu od 6,85 milijardi kuna / Unatoč najavama da neće proći, prihvaćen zagrebački proračun

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Većina zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, njih 26, podržalo je proračun grada Zagreba za 2015. godinu u iznosu od 6,85 milijardi kuna.

22.12.2014.
14:23
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Grad Zagreb dobio je proračun za 2015. u iznosu od 6,85 milijardi kuna za koji je glasovala većina zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini - 26 ih je bilo za, a 22 protiv - unatoč tome što je proračun manji 6,6 posto od ovogodišnjeg, kao i nekim najavama da "zbog tanke većine" neće proći.

Proračun podržavaju zastupnici s Nezavisne liste Milana Bandića, HSLS-a, HSS-a, HSU-a i nezavisni Vladimir Ferdelji, dok su protiv iz SDP-a, HDZ-a i HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na prvo čitanje, više novca dobit će branitelji, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ured za EU fondove. S druge strane, manje od planiranog bit će izdvojeno za plaće, informatizaciju i ZET.

HDZ-ovi i zastupnici s Liste Milana Bandića za manjak u proračunu "krivili" su porezne izmjene, a iz SDP-a su upozorili da u Zagrebu ni u 2015. neće biti velikih investicijskih projekata iako su bili najavljivani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek rekla je pak da je 2015. prilika da se planirani projekti dobro pripreme te da je u proračunu osiguran novac za pripremnu dokumentaciju.

"Svim željama i amandmanima nismo mogli udovoljiti, no učinili smo sve kako bismo pokrenuli investicijski ciklus u Zagrebu", rekla je Švaljek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo