za vikend snijeg / Sibirski doček Nove godine: Temperature u debelom minusu

Image
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Novu godinu dočekat ćemo debelim minusima. U idućih nekoliko dana neće padati snijeg, ali prognostičari najavljuju polarnu zimu.

29.12.2014.
14:29
Nina Djurdjevic/PIXSELL
VOYO logo

Ciklona Ines prošli tjedan donijela je Hrvatskoj pravu zimu. Novi snijeg se ne očekuje, ali bit će iznimno hladno.

Prema prognozama Crometeo.hr, minimalne će temperature uz obalu ponegdje dosezati i padati ispod -5, a u Zagori ispod -10 stupnjeva. U gorskim kotlinama i ponegdje na sjeveru zemlje bit će i do -20 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponedjeljak će biti pretežno sunčan, tek povremeno uz promjenjivu naoblaku i suho. U podvelebitskom kanalu i ponegdje na otvorenom moru može biti malo snijega. Puhat će jaka i olujna bura, ujutro će podno Velebita imati prosječnu orkansku brzinu, ali će bura posvuda sredinom dana i popodne biti u slabljenju. Navečer novo jačanje bure.

U utorak očekuje se pretežno ili djelomično sunčano i suho. Puhat će jaka do olujna, podno Velebita i orkanska bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -10 do -5 stupnjeva, uz obalu i na otocima od -5 do 0 stupnjeva. Najviše dnevne temperature bit će od -1 do 4 stupnjeva, u Zagori ponegdje malo niže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretežno sunčano vrijeme bit će tijekom srijede. Podno Velebita je i dalje moguć slab snijeg nošen burom. Puhat će jaka do olujna bura koja će podno Velebita biti orkanska, slabit će u drugom dijelu dana. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -11 do -5, uz obalu i na otocima od -6 do 0 stupnjeva. Najviše dnevne temperature od -2 do 4 stupnjeva, u Zagori ponegdje malo niže.

U novogodišnjoj noći posvuda će biti pretežno vedro i vrlo hladno s temperaturama ispod nule. U Zagori je moguće i niže od -10, a čak uz obalu oko -5 stupnjeva. Dojam hladnoće pojačavat će umjerena do jaka bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novogodišnje jutro bit će pretežito sunčano i suho, ali i hladno. U četvrtak minimalne jutarnje temperature bi će od -12 do -6 stupnjeva. Najviše dnevne temperature od -1 do 5 stupnjeva, u Zagori ponegdje malo niže.

Za vikend se predviđa novi snijeg. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo