velika policijska akcija / U Splitu zbog ilegalnog oružja uhićeno osam Hrvata i Nizozemac

Image
Foto: Edina Zuko/PIXSELL/Ilustracija

Prilikom više pretraga osoba, domova i vozila pronađena je veća količina oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava namijenjenog za krijumčarenje na područje Kraljevine Nizozemske.

8.1.2015.
16:42
Edina Zuko/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Na splitskom području u tijeku je akcija suzbijanja trgovine ilegalnim oružjem, koju već dva dana provodi policijski odjel za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a u kojoj je uhićeno osam hrvatskih i jedan nizozemski državljanin, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljeno je više pretraga osoba, domova i vozila kojom prilikom je pronađena veća količina oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava namijenjenog za krijumčarenje na područje Kraljevine Nizozemske, navodi se u službenom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija dodaje da ne mogu iznositi detalje ovog slučaja jer akcija i dalje traje na području Nizozemske. "No, Ravnateljstvo policije planira detaljnije upoznati javnost na konferenciji za medije koja bi se trebala održati u narednim danima", kažu u policiji.

Neslužbeno se doznaje da je akcija započela u srijedu ujutro kada je sudac istrage Županijskog suda u Splitu izdao dozvole za nekoliko pretraga objekata zbog sumnje da se u njima nalaze eksplozovne naprave i oružje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno se ta akcija ne dovodi u vezu s terorističkim događajima u Parizu, kao ni s akcijom od prije par dana u Varaždinu gdje su pronađene velike količine oružja, streljiva i opreme. Varaždinsku akciju je provodio MUP, a ovu splitsku PNUSKOK i to nakon dugog planiranja.

Splitsku je akciju u četvrtak ujutro najavio i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekavši da su prije tri dana u Varaždinu uhićeni trgovci oružjem namijenjenim za terorizam ili organizirani kriminal te da će tijekom dana biti izneseni podaci o novoj akciji na splitskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da je to naš doprinos u borbi protiv terorizma od koje se ne može odustati, tim više što je Hrvatska sudionik antiterorističke koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo