očekuje dobru suradnju / 'Grabar Kitarović nije moja nadređena, to je Milanović'

Ministar obrane Ante Kotromanović rekao je u utorak da očekuje dobru suradnju s novoizabranom predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović dodajući da bi 'svaka njihova nekumunikacija ili nesuradnja štetila Oružanim snagama'.

13.1.2015.
16:07
VOYO logo

Upitan o budućim odnosima s novoizabranom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, naročito nakon predizborne kampanje u kojoj je ona imala primjedbe na stanje u Oružanim snagama, ministar obrane Ante Kotromanović rekao je da je ona vrhovna zapovjednica vojnicima, a on je civil te da je njegov šef Zoran Milanović kao predsjednik Vlade.

"Mi smo osuđeni na dobru suradnju i moramo razmišljati o interesima Republike Hrvatske i o nacionalnim interesima da imamo jaču vojsku", rekao je na potpisivanju Ugovora o nabavi vojne opreme za potrebe OS RH s domaćim poduzećima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno naši odnosi su mogli biti i gori i loši, tako da ja ne vidim da je tu bilo nekih posebnih problema i očekujem dobru suradnju. Svaka naša nekomunikacija i nesuradnja će samo štetiti oružanim snagama", dodao je.

Kazao je da ne vidi nikakvih problema i izrazio nadu će Grabar Kitarović jasno vidjeti ono što je napravljeno u proteklih nekoliko godina, koje su projekti razvijeni i što je sve učinjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da ne može biti nezadovoljna, jer jedno je kampanja i gledanje kroz naočale kampanje, a druga stvar je realnost. Pokrenuli smo niz reformi, uštedjeli smo mnogo sredstava, uveli smo transparetnu nabavu i niz drugih stvari", rekao je.

Dodao je kako očekuje suradnju koja će biti kao i suradnja s prethodnim predsjednikom Ivom Josipovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kada bi se trebao sastati s Grabar Kitarović, odgovorio je da treba pričekati i da će biti vremena za susret pa možda čak i posjet jednoj od vojnih vježbi.

Upitan o stanju u SDP-u i je li došlo do sukoba nakon izgubljenih izbora unutar same stranke, Kotromanović je naglasio kako je on 'samo član Vlade' i da mediji trebaju odgovor na to pitanje potražiti na višim razinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo