RIJEČANI KONTRA ZAGREBA / 'Hoće li Milanović ostati na čelu SDP-a? To će odlučiti članovi stranke'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Na novinarsko pitanje smatra li da je Zoran Milanović odgovoran za poraz Josipovića, Obersnel je odgovorio kako je Milanović sam rekao da je Vlada Josipoviću bila teret.

14.1.2015.
17:14
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

RIJEKA - Koordinator kampanje IveJosipovića za Primorsko-goransku županiju Željko Jovanović izjavio u srijedu da je Josipović uvjerljivo pobijedio u Rijeci i toj županiji, a za pobjedu mu je bio potreban mnogo bolji rezultat u dijelovima zemlje gdje je izgubio.

Željko Jovanović osvrnuo se na izjavu ArsenaBauka po kojoj bi Ivo Josipović pobijedio da je dobio još jedan posto više glasova u PGŽ-u, ocjenjujući je nespretnom. To je točno, ali, rekao je Jovanović, Josipović je trebao dobiti jedan posto više glasova i u drugim županijama pa bi sigurno pobijedio. Josipović je u drugom krugu izbora u PGŽ-u osvojio 8,37 posto ukupnog broja glasova birača koji su glasovali za njega, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni krivac za poraz Josipovića, po Jovanovićevim riječima, jest dio njegova izbornog stožera koji je kreirao pogrešne političke poruke i pogrešno usmjeravao kampanju oslanjajući se na pokazatelje njegove popularnosti. Jovanović je pritom istaknuo marketinške agencije i stručnjake za odnose s javnošću.

Predsjednik riječkoga SDP-a VojkoObersnel izrazio je nadu da će Grabar-Kitarović ostvariti obećanja koja je dala u kampanji vezana uz realizaciju projekta na riječkom području. Istaknuo je da je Josipović uvjerljivo pobijedio u Rijeci te kako ne bi bilo drugog kruga izbora da je takve rezultate ostvario i u drugim krajevima. Dodao je da mu nisu jasna nastojanja "neimenovanih ljudi iz Zagreba, dijela medija te nekih imenovanih u Rijeci koji pobjedu u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji žele pretvoriti u poraz".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje smatra li da je ZoranMilanović odgovoran za poraz Josipovića, Obersnel je odgovorio kako je Milanović sam rekao da je Vlada Josipoviću bila teret.

"Od toga nitko ne bježi u razdoblju dugotrajne krize, kada građani gube strpljenje", rekao je. Na pitanje treba li Milanović i dalje ostati na čelu SDP-a, Obersnel je odgovorio da će o tome odlučivati članovi SDP-a kada za to dođe vrijeme, na sljedećoj redovitoj konferenciji ili, ako tako odluče, na izvanrednoj konvenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik primorsko-goranskoga SDP-a ZlatkoKomadina rekao je kako u toj županiji nakon izbora svi birači mogu biti zadovoljni, i to oni koji su dali glas Josipoviću jer je pobijedio u županiji te oni koji su glasovali za Grabar-Kitarović jer je ona iz županije. Dodao je da je na predsjedništvu županijskoga SDP-a nakon drugoga izbornog kruga ocijenjeno da je u ovim okolnostima ostvaren dobar rezultat.

Ustvrdio je kako je na razliku u broju glasova za Josipovića prije pet godina i sad utjecalo to što mu je prije pet godina protukandidat bio MilanBandić te što je tada na vlasti bio HDZ, i to, kako je rekao, u silaznoj putanji, a građani su, kao je rekao, "imali optimizam da će sve biti bolje" te to što je sada kandidatkinja za predsjednicu bila iz te županije. "Ona je dobrom kampanjom privukla dobar dio glasača centra", ocijenio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad smo imali Vladu koja je za sebe rekla da nije napravila sve što je mogla i da je bila teret, a netko je možda i zaboravio diferencijacije i sječe kadrova u SDP-u u ovoj županiji. Mi smo sad krivi za 62 posto osvojenih glasova u Primorsko-goranskoj županiji ili 64 posto u Rijeci, a nitko nije kriv za 49,3 posto u državi", rekao je Komadina.

"Svatko neka uzme svoj dio krimena - najodgovorniji su najviše krivi, najmanje odgovorni su krivi najmanje", rekao je. "Kriv je Ivo Josipović i njegov stožer jer su ovo osobni izbori, nadalje - sve stranke koje ga podupirale, a među njima je najjači SDP. Tko je najviše kriv? - SDP", rekao je Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva trojica čestitali su Kolindi Grabar-Kitarović na pobjedi.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo