prosvjeduju 92 dana / Branitelji odlučni: 'Ne napuštamo šator dok se ne ispune naši zahtjevi!'

Prosvjednici u Savskoj već su puna 92 dana ispred Ministarstva branitelja. Najave da će uskoro, nakon što su završili predsjednički izbori, napustiti šator, oštro demantiraju. No imaju novi zahtjev, traže očitovanje saborskih klubova zastupnika, ali i svakog zastupnika pojedinačno da se izjasne o braniteljskim pravima i zahtjevu da ih zaštite Ustavom.

18.1.2015.
19:05
VOYO logo

Šator pred Ministarstvom branitelja njihov je dom već tri mjeseca.

Hoće li ga uskoro napustiti i odustati od svojih zahtjeva? Na takve priče prosvjednici odgovaraju: Sve je to spin, mi smo čuli da će šator maknuti policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moram opovrgnuti te informacije, hrvatski branitelji jasno ostaju dok god se ne ispune naši zahtjevi”, rekao je JosipKlemm, predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskog rata.

I ostali prosvjednici potvrđuju kako u šatoru ostaju koliko god treba. Optužbe da iza njih stoji HDZ složno opovrgavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Što se tih priča tiče, bivši predsjednik Josipović je imao kada riješiti našu situaciju i da je on riješio to u 20 dana, mi ne bismo bili ovdje, a on bi vjerojatno bio predsjednik države i sada. Znači, mi do daljnjeg ostajemo, sve do ispunjenja naših zahtjeva bez obzira na izbor predsjednice Grabar Kitarović”, odlučan je prosvjednik Marko Radoš.

“Mi smo organizacija koja nema udruge povezane sa strankama, što da vam kažem, nismo tu iz dobra nego što nas ponižavaju na svakom koraku”, kaže bivši pripadnik Prve gardijske brigade Ivan Sojka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je među prvima na dijalog s braniteljima u Savsku došao predsjednik Sabora Josip Leko, sad im se i on zamjerio. Kažu, odbio je da se o njihovim zahtjevima raspravlja na izvanrednoj, a potom i na redovitoj sjednici Sabora koja je idućeg tjedna.

“Mi smo tražili da se svaki saborski zastupnik bez obzira iz koje stranke dolazi, izjasni što je za njega Domovinski rat, hrvatski branitelji, ustavni zakon o hrvatskim braniteljima”, kaže predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba Ante Deur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svojim zahtjevima prosvjednici iz Savske u Saboru će raspravljati već za dva dana. Na odboru za ratne veterane pričat će se o zakonu o pravima branitelja i o njihovu zahtjeva na koji vladajući ne pristaju, zaštiti branitelja Ustavom.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo