EKSPRESNA REAKCIJA VLASTI / Rješenje za švicarce već u petak u Saboru!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Treba brzo reagirati jer je neprihvatljivo da moćnici iz džepa građana administrativnim putem uzimaju kad hoće i koliko hoće', izjavio je Leko.

19.1.2015.
17:22
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora JosipLeko potvrdio je u ponedjeljak da će Vladin prijedlog zakonskog rješenja za probleme građana s kreditima u švicarskim francima već u petak biti uvršten u dnevni red predstojeće saborske sjednice i raspravljen u najkraćem roku.

'Više ne morate pratiti tečajne liste - franak ćemo fiksirati na 6,36 kn!'

"Treba brzo reagirati jer je neprihvatljivo da moćnici iz džepa građana administrativnim putem uzimaju kad hoće i koliko hoće promjenom tečaja, a građani su potpuno nezaštićeni", ocijenio je Leko u emisiji "S Markova trga" Hrvatskog radija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo potpune službene rezultate predsjedničkih izbora, Leko je upitan očekuje li da će premijer ZoranMilanović konačno čestitati na izbornoj pobjedi novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

Leko je ponovio da je kao predsjednik Sabora čestitao predsjednici, da je to učinio i predsjednik u odlasku Ivo Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno ni u jednom trenutku nisam vidio ni jedan politički ni pravni razlog da se takav demokratski proces i tako uspješno provedeni predsjednički izbori dovode u pitanje", rekao je Leko.

Smatra da se SDP neće žaliti na rezultate izbora, jer ih u pitanje nije dovelo ni jedno stranačko tijelo, a za istup SDP-ove europarlamentarke Sandre Petrović-Jakovina, koja je ocijenila da je pobjeda Grabar-Kitarović neregularna i najavila ustavnu tužbu, kazao je kako "ne bi podcjenjivao njezinu samostalnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekla je da je sama, a ja nemam razloga da sumnjam u njezinu samostalnost", kazao je Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo