Dačić upozorio kolindu / 'Nova hrvatska predsjednica bi trebala paziti što govori'

Image
Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL

Dačić je rekao da bi nova šefica hrvatske države trebala 'voditi računa o onome što priča i radi' jer više nije u oporbi, nego je došla na vlast.

23.1.2015.
11:10
Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Srbijanski vicepremijer i ministar vanjskih poslova IvicaDačić poručio je u intervjuu u četvrtak izabranoj hrvatskoj predsjednici KolindiGrabar Kitarović da vodi računa o tome što govori, misleći na njezine izjave o Vojvodini i Srbima u Hrvatskoj koje nisu dobro primljene u Beogradu.

Pobjednica siječanjskih predsjedničkih izbora nedavno je izjavila da Hrvatima u smislu državljana smatra sve građane Hrvatske, pa tako i hrvatske Srbe te da će se boriti za prava Hrvata u Vojvodini, Srbiji i ostalim susjednim zemljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je dio srbijanske javnosti i medija ocijenio provokacijom, jer je stvorendojamda GrabarKitarovićVojvodinu, autonomnupokrajinunasjeveruSrbije, smatradržavom.

Dačić je rekao da bi nova šefica hrvatske države trebala "voditi računa o onome što priča i radi" jer više nije u oporbi, nego je došla na vlast, prenijela je agencija Beta dijelove njegova intervjua talijanskoj agenciji Nova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponekad političari u izbornoj kampanji govore nešto jer nisu sigurni da će biti izabrani. Ali, problemi nastaju poslije, jer oni moraju ispuniti ono što su obećali i zato moraju više voditi računa o tome što izjavljuju", rekao je srbijanski dužnosnik.

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Ranije je i hrvatski premijer ZoranMilanović poručio Grabar Kitarović da budeopreznakaddajeintervjuezastranemedije, nakon što je u Financial Timesu kritizirala njegovu vladu zbog teškog gospodarskog stanja u državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mogu samo pozvati da kada govorimo u inozemstvu, kada predstavljamo Hrvatsku, kada dajemo intervjue uglednim novinama, da ne kritiziramo svoju zemlju, svoju vladu i svoju državu preko granica pristojnosti", komentirao je Milanović njezin intervju.

Ustvrdio je da takvo što nije radio ni jedan raniji hrvatski predsjednik. "Ovo je moj osobni poziv izabranoj predsjednici, gospođi Kitarović da kada daje intervjue, a medeni mjesec vrlo brzo prođe, pazi što govori, da ljudi to gledaju", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo