probudio ga gubitak izbora / Premijer po opstanak koalicije krenuo na teren, IDS prvi na redu

Gubitak izbora za predsjednika Republike očito je bilo zvono za uzbunu i natjerao čelnike Kukuriku koalicije da se sretnu, i to po prvi put nakon više od godinu dana. Nimalo slučajno, sastanak je održan u Puli, svojevrsnoj prijestolnici IDS-a, stranke s kojom Zoran Milanović i SDP nisu u mandatu ove vlade uvijek imali idiličan odnos.

23.1.2015.
19:21
VOYO logo

Grazie e tutti, odnosno - hvala svima. Jer nakon tri burne godine, ZoranuMilanoviću su za ostanak na vlasti potrebni SVI u Kukuriku koaliciji, pa i šire.

Stoga se uputio u Pulu, kako bi, nimalo nevažno, pred biračima IDS-a obilježio početka radova na izgradnji nove Opće bolnice. Pažnju je, očito, privukao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo smo obećali, i to ispunjavamo. Ovo je stvarna bolnica, stvarni novac. Ne idemo na obećavanje nečega što ne možemo ispuniti", rekao je Milanović.

A nakon premijerske, uslijedila je stranačka aktivnost. Sastanak u Puli trebao je pokazati da, bez obzira na sve, šefovi članica Kukuriku koalicije vjeruju jedni u druge i da uopće nema dvojbe idu li na parlamentarne izbore zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, da, apsolutno! Retoričko pitanje", rekao je Milanović.

No zato nije retoričko pitanje trebaju li Kukuriku koaliciji novi članovi, pa se s Laburistima već razgovara. Čačićevi narodnjaci očito su već prekriženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bojim se nakon zadnjih izjava gospodina Čačića da ta suradnja ne dolazi u obzir. Laburisti? Da, s njima razgovaramo. Ali reformisti...", rekao je Milanović.

"Dakle reformisti ne dolaze u obzir, da budemo sasvim jasni", dodala je ministrica VesnaPusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što bi ih moglo gurnuti u ruke HDZ-u, pa je stoga ostatak Kukuriku koalicije još čvršći u namjeri da ostane - koalicija.

"Ono što smo željeli, na to smo dobili odgovor - da smo mi svi temelj i buduće koalicije", izjavio je Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No zajedništvo ipak ima svoju cijenu - kolika je IDS-ova, znat će se uskoro.

"Po pitanju bilo kakvih budućih koalicija mi moramo donijeti na radnom saboru programsku platformu, jer je za IDS to uvijek bila osnova bilo kojih pregovaranja", rekao je BorisMiletić, predsjednik IDS-a.

Koji će, ukoliko koalicijski partneri uoči parlamentarnih izbora misle na vrijeme početi s terenskim radom, morati bit brzo gotovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo