NOVI POČETAK / Samo 16 gradova oprašta dugove najsiromašnijim građanima

Vladinom projektu oprosta dugova najsiromašnijima 'Novi početak' dosad se priključilo 16 gradova. Posljednji među njima je Makarska, a iz popisa proizlazi da se toj mjeri odazvao samo jedan gradonačelnik iz oporbenog HDZ-a. Istražili smo što Vladi u projektu otpisa dugova zamjeraju gradonačelnici, i kad će se u 'Novi početak' uključiti i porezna uprava.

24.1.2015.
18:35
VOYO logo

Novi početak stigao je i u Makarsku, koja je 16. grad koji se, nakon banaka, teleoperatera i državnih tvrtki, odazvao Vladinoj mjeri otpisa dugova do 35 tisuća kuna najsiromašnijima. Tribina je napunila dvoranu.

Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić ipak očekuje da će odaziv gradova i općina i dalje rasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nismo mogli obuhvatiti sve. Ovo je jedna socijalna mjera. Ja sam ispred Ministarstva socijalne politike i mladih pokušala naći rješenje za one koji su socijalno najugroženiji, za umirovljenike koji teško žive, nezaposlene, možda i dio obitelji koji rade, primaju minimalac, pa onda uzdržava veći broj kućanstava", pojasnila je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić.

Nakon što su dugove prvo pristali otpisati Zagreb, Split, Osijek i Rijeka, popis se dosad proširio na ukupno 16 gradova. Njihovi gradonačelnici većinom su iz redova SDP-a, ili stranaka vladajuće koalicije. Samo je na čelu Pakraca HDZ-ov čovjek, dok se na ovu mjeru tek pripremaju u Velikoj Gorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prihvatit ćemo ovu ideju i ovaj projekt, i sasvim sigurno ćemo ga napraviti vrlo kvalitetnim u gradu Velikoj Gorici. Međutim, kako -postavlja se pitanje, ako nemamo podataka od središnje države. Tako da ćemo sami kontaktirati Finu", kazao je gradonačelnik Velike Gorice iz redova HDZ-a Dražen Barišić.

Koliko blokiranih građana imaju - još ne znaju za što prozivaju Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugove će, otkrili su u Vladi, opraštati i Porezna uprava. Pozdravlja to i bivši ministar financija.

"To je ono što nadležna porezna tijela i tijela koja su zadužena za kontrolu nezakonitosti, moraju mogućnost zloupotreba svesti na najmanju moguću mjeru. Ali ne treba se toga bojati jer potrebno je provesti te otpise", upozorava bivši ministar financija Slavko Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kome će se moći oprostiti i porezni dugovi, trebalo bi se znati već na idućoj sjednici Vlade.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo