destabilizacija sredinom tjedna / Od sutra više sunca, a za vikend ponovno snijeg!

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Vrijeme će se opet destabilizirati sredinom tjedna, a glavnina pogoršanja stiže točno za kraj tjedna i mjeseca, kada se očekuje snijeg.

25.1.2015.
11:24
RTL
VOYO logo

U unutrašnjosti Hrvatske u nedjelju bit će pretežno oblačno, mjestimice sa slabim snijegom ili susnježicom.

Na Jadranu se očekuju sunčana razdoblja, a uz povremeno više oblaka uglavnom na južnom dijelu ponegdje može biti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od -2 do 2, a na Jadranu od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva, navodi Državni hidrometeorološki zavod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, već u ponedjeljak dolazi do preokreta.

"Pred nama je nešto stabilniji ponedjeljak koji će nam osigurati jedan manji ogranak anticiklone s udaljenih Azorskih otoka. Tako ćemo, konačno, vidjeti i koju zraku sunca te malo odmoriti od sivila. No, to je sve vrlo kratkotrajno. Vrijeme će se opet destabilizirati sredinom tjedna, a glavnina pogoršanja stiže točno za kraj tjedna i mjeseca", upozorava RTL-ov meteorolog Nikola Vikić-Topić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, meteorološki modeli su već nekoliko dana usuglašeni oko dolaska velike količine hladnog zraka sa sjevera starog kontinenta.

"Tako će idući vikend obilježiti obilne oborine, na kopnu snijeg, a na moru će to biti većinom kiša, iako su ponegdje i na sjeveru Jadrana moguće pahulje. Nadalje, bit će olujnog vjetra, gotovo sigurno s orkanskim udarima, a tijekom prolaska ciklone preko Jadrana, u subotu će okrenuti na lebićadu (jugozapadnjak), vjetar izrazito neomiljen kod pomoraca i vrlo neugodan za luke otvorene prema tom smjeru", naglašava Vikić-Topić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakome slučaju, slijedi nam, meteorološki, vrlo zanimljiv kraj mjeseca, koji bi lako mogao postati prava poslastica za snijegoljupce", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo