Upoznajte 11-godišnju Anu / Rođena samo s lijevom stranom srca, a čudo od djeteta!

Priča koja slijedi dokaz je da granice ne postoje. 11-godišnja Ana iz Osijeka teški je srčani bolesnik. Da se rodila godinu ranije, vjerojatno ne bi preživjela. Danas trenira taekwondo i ponosna je nositeljica crnog pojasa.

25.1.2015.
17:37
VOYO logo

Na prvi pogled 11-godišnja Ana Jerković je djevojčica kao i svaka druga koja trenira taekwondo. No, nju od vršnjaka razlikuje - teška bolest. Rođena je samo s lijevom stranom srca, a u samo 4 godine došla je do crnog pojasa.

Roditelji su bili uplašeni. Ana je imala dvije komplicirane operacije na otvorenom srcu.

"Nama ni najobičnija gripa nije svejedno, a pogotovo taekwondo. Jako smo bili skeptični i strahovali", kazala nam je MirelaJerković, Anina mama.

Strahove je uklonila liječnica koja Anu prati od rođenja.

"Svi oni izvana djeluju potpuno normalno, kao sva ostala djeca. Tek kad im se podigne majica, i kad im se vidi ožiljak na prsnom košu, onda nastane panika. Njeno je stanje takvo da dozvoljava da se ona može baviti u određenoj dozi tjelesnom aktivnošću", poručila je SanjaDorner, spec. dječje kardiologije, KBC Osijek.

I tako je počela avantura. Trener kaže da se šokirao kad je čuo dijagnozu, jer roditelji su na trening zapravo doveli Anina brata.

"Vidio sam jednu curicu koja je vikala i ja bi to trenirala, ja bi trenirala. A mama je rekla: Joj zlato ti ne možeš trenirati. Prišao sam i pitao zašto ne, pa mogu trenirati svi, a onda sam ustvari doživio šok", rekao nam je DamirZahirović, glavni trener Taekwondo kluba Osijek.

Naučio ju je sve što zna. Ana ipak ne sudjeluje u svim vježbama, ne smije se previše umarati.

Ovo čudo od djeteta neće možda dogurati do svjetske prvakinje, ali je dokaz da teška bolest nije prepreka za ostvarenje snova. Ana svoje ostvaruje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo