'spriječi novo nasilje' / Merkel traži od Putina da pritisne proruske separatiste

Image
Foto: Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL

Njemačka kancelarka Angela Merkel je pozvala ruskog predsjednika da 'spriječi novu eskalaciju' nasilja i zauzme se za poštovanje ugovora iz Minska.

26.1.2015.
7:19
Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je u nedjelju ruskog predsjednika Vladimira Putina da 'pritisne separatiste' na istoku Ukrajine, dan nakon granatiranja Mariupolja u kojemu je poginulo 30 ljudi, rekao je njezin glasnogovornik.

Merkel je pozvala ruskog predsjednika da 'spriječi novu eskalaciju' nasilja i zauzme se za poštovanje ugovora iz Minska potpisanog 5. rujna radi uspostave primirja, dodao je glasnogovornik Steffen Seibert u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proruski separatisti kao potpisnici tog ugovora 'moraju sjesti za stol s kontaktnom skupinom' i predstavnicima Ukrajine, Rusije i OESS-a (Organizacija za europsku sigurnost i suradnju), ocijenila je kancelarka.

Merkel je nazvala ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka da mu izjavi sućut zbog pogibije 30 civila i ranjavanja više od 90 u subotu u Mariupolju, u granatiranju koje se pripisuje separatistima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike