čuvao 'municiju' / Milanović: Tri godine sam bio blag prema bankama!

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer se osvrnuo i na krizu sa švicarskim frankom te rekao kako se razmatra konverzija kredita u kune po uzoru na mađarski model, javlja N1 televizija.

26.1.2015.
17:27
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Republike Hrvatske ZoranMilanović u ponedjeljak boravi u službenom posjetu Republici Estoniji, a u izjavi za medije kazao je da će Hrvatska 1. srpnja 2015. godine, kada je najranije moguće, poslatizahtjevzačlanstvo i ulazakuSchengenskuzonu.

Osvrnuo se i na krizu sa švicarskim frankom te rekao kako se razmatra konverzija kredita u kune po uzoru na mađarski model, javlja N1 televizija.

"Srećom, hrvatski bankarski sustav bio je dosta pouzdan. Nikad nije bio izložen rizičnim zaduživanjima i ne postoji znak bankarske krize u Hrvatskoj. Nisu bili dovoljno oprezni kada su nudili jeftine kredite prije šest, sedam i osam godina. Banke će morati preuzeti trošak u ovom slučaju.

Osim toga, razmatramo mogućnost uvođenja posebne izlazne klauzule koja bi se primjenjivala retroaktivno pa će ljudi morati procijeniti žele li ostati u nekretnini ili odustati od nje kao vlasnik i u njoj boraviti kao podstanari. Čak i ako će to utjecati na njihovu kreditnu sposobnost", dodao je.

"Čuvao sam municiju tri godine i bio vrlo blag prema bankama. Sada i one moraju sudjelovati u rješenju", rekao je Milanović.

Milanović je prvi put javno potvrdio da se razmatra model sličan jednom od rješenja koji je, između ostalih, ponudila Hrvatska narodna banka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo