'oluja svih oluja' / New York strepi pred najvećom snježnom mećavom u povijesti

Dugo najavljivana snježna 'oluja svih oluja' nadvija se nad sjeveroistokom SAD-a. Gusti snijeg u ponedjeljak je početkom poslijepodneva već padao u New Yorku, gdje ulice čiste stotine ralica.

26.1.2015.
18:42
VOYO logo

Tisuće letova u i iz Sjedinjenih Država otkazane su u ponedjeljak prije naleta povijesne snježne vijavice u New Yorku i na sjeveroistoku zemlje, kada se očekuju velike količine snijega i jaki vjetrovi.

Gust snijeg u ponedjeljak je početkom poslijepodneva već padao u New Yorku, gdje ulice čiste stotine ralica. Predvečer i tijekom noći očekuju se najjače snježne padaline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema američkoj državnoj meteorološkoj službi moglo bi pasti između 5 i 10 cm snijega na sat, a sniježni pokrivač bi mogao dosegnuti 60 cm uz vjetar od 72 od 88 km na sat.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Snježna mećava u New Yorku

Snježna oluja bi se trebala smiriti u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guverner države New York AndrewCuomo najavio je da će se vlakovi u predgrađu zaustaviti u 23 sata po mjesnom vremenu, a i metro će voziti do 20 sati.

Gradonačelnik Bill DeBlasio ponovno je upozorio stanovnike i pozvao ih da ne izlaze iz kuća. Najavio je da ni jednom vozilu, osim vozilima pomoći, neće biti dopušteno kretanje nakon 23 sata. U utorak će škole biti zatvorene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Snježna mećava u Bostnonu

"Nije riječ o tipičnom nevremenu", naglasio je. Stanovnici New Yorka trebaju se pripremiti za moguće prekide u opskrbi električnom energijom, zbog snažnih vjetrova koji bi mogli srušiti stabla na vodove", upozorio je guverener Andrew Cuomo.

On je rekao da država ima na raspolaganju najmanje 1.806 ralica i više od 126.000 tona soli. Svi gradski autobusi moraju imati zimske gume i lance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo