SVIJETLI HRVATSKI PRIMJER / Tvrtka koja je zamalo propala, danas gradi dalekovode diljem svijeta

Od predstečajne nagodbe - do krova Europe! Ovo je priča tvrtke Dalekovod, koja je nakon prezaduženosti, i zamalo propasti, opet na nogama i naveliko gradi strujne dalekovode diljem svijeta. Kao znak svojih velikih apetita, dionice su ponudili i na Zagrebačkoj burzi.

27.1.2015.
7:10
VOYO logo

Radnici Dalekovoda postavljaju tisuće i tisuće strujnih mreža diljem Europe - kroz Norvešku, Ukrajinu, Poljsku i mnoge druge. No sve je to skoro propalo zbog dugova bivših Uprava. Ipak, s novim vlasnicima i jakom injekcijom kapitala izišli su iz čistilišta predstečajne nagodbe nazad u igru. I to onu najjaču.

"Dalekovod je prije ulagao u stvari u koje nama ne pada na pamet da ulažemo. Mi ćemo totalno promijeniti kurs po tom pitanju: samo Dalekovodi, Trafostanice, Infrastruktura", rekao je PaškoVela, predsjednik Uprade Dalekovod d.d.

Dionice Dalekovoda službeno su uvrštene na Zagrebačku burzu. Kompaniju su za 150 milijuna kuna dokapitalizacije preuzeli Zagreb Montaža i Fond Nexus. Za relativno mali novac spasili su tvrtku s nevjerojatnim potencijalom rasta i željom za agresivnim pokoravanjem cijele Europe.

Ogromni i gigantski kabeli za ogroman i veliki posao čekaju u Zagrebu da krenu prema Poljskoj i Norveškoj gdje Dalekovod gradi svoje mreže i zahvaljujući čemu su, kako sami tvrde, tvrtka broj jedan za takve poslove u Europi.

1400 radnika Dalekovoda zahvaljujući uspješnom završetku drame s dugom i dalje ima posao. Svi dobavljači banke su namireni i posao kreće u zdavu fazu.

"Tu se lijepo vidi kako smo dokapitalizacijom dobili 210 milijuna svježeg casha koji je poboljšao likvidnost iz kojeg se platila prva tranša dobavljačima", izjavila je AdrijanaRaković, članica Uprave Dalekovod d.d.

Dalekovod srećom nije postao klasični hrvatski primjer dobre tvrtke koju su uništile loše procjene i preveliki apetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo