osječki heroj / Vozač tramvaja mu platio dug od 7200 kn i spasio ga od deložacije!

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Osječki vozač tramvaja spasio je od deložacije Željka Budića, plativši mu ratu duga u iznosu od 7200 kuna.

27.1.2015.
14:45
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

"Da, ja sam tramvajac koji je spasio od deložacije Osječanina ŽeljkaBudića, plativši mu ratu duga u iznosu od 7200 kuna. No nisam učinio nikakvo herojsko djelo jer već sutra mogu ja ostati bez krova nad glavom", izjavio je za Glas Slavonije vozač tramvaja koji svoje ime i dalje ne želi otkriti.

Budića, koji je član Radničke fronte, inače je viđao gotovo svakodnevno u tramvaju koji je vozio, no jedan dan je uočio da nije raspoložen kao inače.

Kada je upitao kako je i ovaj mu odgovorio da za svoj rad nije bio plaćen te je zbog toga stvorio dug za kuću, nakon čega će slijediti deložacija - ostao je bez riječi i odlučio mu pomoći.

Učinio je to jer se već sutra isto njemu može dogoditi.

"Neopisivo je dobar osjećaj kad nekomu možeš pomoći. Otišao sam k Budiću nakon posla i bio je iznenađen što sam došao. Otišli smo u banku i riješili taj problem, a moram priznati da sam iznenadio i samoga sebe jer nikada nisam takvo što učinio", ispričao je samozatajni vozač. Kaže kako nije bogat, ali ne oskudijeva ni u čemu pa je smatrao posvema prirodnim da pomogne Budiću.

Budić, koji živi sa suprugom i dvoje djece srednjoškolaca, Glasu Slavonije je rekao da nikad neće zaboraviti veliku gestu svog sugrađanina.

"Mislio sam da ću dobiti infarkt drugi put u životu kad mi je rekao razlog svoga dolaska. Bio sam uvjeren da se šali. Platio mi je dug i ja to nikada neću zaboraviti. Nadam se da ću kad-tad biti u prilici vratiti mu taj novac, a ono što je taj čovjek napravio za mene malo bi tko učinio za bilo koga", ispričao je Budić, koji je zbog nezakonitog otkaza dobio spor protiv tvrtke, no nikada nije dobio novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike