mogu odahnuti / New York izbjegao snježnu oluju, promet se vraća u normalnu

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

U ponedjeljak navečer tisuće letova u i iz Sjedinjenih Država otkazano je prije naleta snježne vijavice u New Yorku i na sjeveroistoku zemlje, no očekivano i najavljivano nevrijeme nije se dogodilo.

27.1.2015.
16:44
AP Images
VOYO logo

U utorak ujutro ukinuta je zabrana prometovanja New Yorkom, budući da je Velika Jabuka pošteđena posljedica snježne oluje koja je zahvatila sjeveroistok SAD-a.

U New Yorku zatvorena podzemna i zabranjena vožnja automobilima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najavljena snježna oluja nije bila toliko strašna koliko su meteorolozi predviđali", rekao je guverner države New York Andrew Cuomo. "Ukidamo sve zabrane koje se odnose na prometovanje" u suradnji s upravom susjedne države New Jersey, rekao je na konferenciji za novinare.

Kazao je i kako će se javni prijevoz, također prekinut u ponedjeljak navečer u gradu s 8,4 milijuna stanovnika postupno normalizirati tijekom jutra te će funkcionirati sa 60 posto kapaciteta, što je ekvivalent nedjeljnom rasporedu vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njujorške zračne luke La Guardia i John. F. Kennedy te zračna luka Newark u New Jerseyu operativne su no problem predstavljaju brojni ranije otkazani letovi.

U ponedjeljak navečer tisuće letova u i iz Sjedinjenih Država otkazano je prije naleta snježne vijavice u New Yorku i na sjeveroistoku zemlje, u očekivanju većih količina snježnih padalina i jakog vjetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorolozi su upozoravali da bi oluja mogla zahvatiti oko 60 milijuna ljudi u gotovo dvanaest američkih država, a nacionalna meteorološka služba upozorila je na "povijesnu mećavu opasnu po život" koja bi mogla donijeti oko 76 centimetara snijega u dijelovima regije.

Meteorološka služba u New Yorku priopćila je da je do utorka rano ujutro u Central Parku na Manhattanu palo oko 14 centimetara snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo