isil ponovno prijeti / 'Imam manje od 24 sata života, ne dopustite da nas ubiju'

Islamska država objavila je novi video u kojem poručuju kako japanski zarobljenik Kenji Goto ima manje od 24 sata života ukoliko japanska vlada ne ispuni njihov zahtjev.

27.1.2015.
17:00
VOYO logo

ISIS je danas objavio na Twitteru video u kojem ponovno prikazuju japanskog taoca Kenjija Gotoa u kojem prijete kako će ga smaknuti ukoliko jordanska vlada u naredna 24 sata ne oslobodi bombašicu Sajidu al-Rishawi.

U videu se opet vidi samo fotografija taoca, koji ovaj put drži fotografiju zarobljenog jordanskog pilota Mu’adha al-Kasasibaha, a čuje glas koji na engleskom jeziku upozorava kako je ovo zadnja poruka Japanca Kenjija Gotoa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene za nju. Što je tu teško shvatiti? Nemojte nas ostaviti da umremo. Rečeno mi je da je ovo moja zadnja poruka. Imam još 24 sata života, a jordanski pilot još i manje. Apeliram na japansku vladu da pritisne Jordan da oslobode Sajidu al-Rishawi", kaže glas u videu.

Prije dva dana Islamska država je objavila poruku istog vizuala u kojoj ističu kako su obezglavili Goteovog sunarodnjaka Haruna Yukawa jer im Japan nije u zadanom vremenu uplatio 200 milijuna dolara. Tada su poručili kako imaju novi zahtjev - osobođenje Sajide al-Rishawi, koja je poznata po neuspjelom bombaškom napadu u Jordanu 2005. godine. Ona se sada nalazi u jornanskom zatvoru. Iako je 2006. osuđena na kaznu smrću, žalila se na presudu te proces još uvijek traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanska vlada je poručila kako neće surađivati s teroristima te apelirala na puštanje njihovog državljanina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo