zadovoljan odlukom suda / Glavaš: Kad sredim sudsku dokumentaciju, vraćam se u Osijek

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Branimir Glavaš rekao je u utorak, nakon što je povučena tjeralica za njim, kako bi se do vikenda mogao vratiti u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine gdje je nedavno pušten iz zatvora.

27.1.2015.
17:40
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je u utorak zagrebački Županijski sud opozvao tjeralicu za Branimirom Glavašem, on je izrazio zadovoljstvo tom odlukom koja je prema njemu, nakon odluke Ustavnog suda RH, još jedan korak da poništi pravomoćnu presudu protiv njega.

Ukinuta tjeralica: Glavaš se može već sutra vratiti u Hrvatsku

U telefonskoj izjavi Glavaš je istaknuo kako mu sada predstoji opsežan posao razvrstavanja velikog dijela sudske dokumentacije koju kani ponijeti sa sobom u Osijek iz obiteljske kuće u Drinovcima kod Gruda. "Trebat će mi najmanje dan, dva, tri da sve te dokumente složim. Ne mislim da će taj posao biti gotov sutra, ali neće biti ni tako daleko. Moguće je da ovoga vikenda to bude, ako uspijem sve završiti kako bih se vratio u Osijek", rekao je Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom je dodao da se ne želi dovesti u situaciju da ne može samostalno pristupiti sudskoj dokumentaciji u slučaju da vlasti u RH naknadno zatraže određivanje pritvora ili zabranu izlaska iz zemlje.

On je uvjeren da će u drugostupanjskom postupku uspjeti dokazati vlastitu nevinost koja je, kako tvrdi, dokaz 'čistoće Domovinskog rata, ne samo u gradu Osijeku, nego na području cijele RH'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavaš je prošloga tjedna pušten iz zatvora u Mostaru nakon odluke Ustavnoga suda RH koji je poništio pravomoćnu presudu Vrhovnog suda po kojoj je u zatvoru proveo posljednjih pet godina izdržavajući kaznu zbog ratnih zločina počinjenih na području Osijeka.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u utorak je ipak povuklo tjeralicu za Branimirom Glavašem i odbilo prijedlog da mu se ukine istražni zatvor uz pojašnjenje da je rješenje kojim je 'pritvoren' po sili zakona prestalo egzistirati čim je počeo izdržavati zatvorsku kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vijeće smatra da je rješenje o pritvoru prestalo biti egzistentno čim je Glavaš stupio na izvršenje kazne. Kako je rješenje o pritvoru prestalo važiti po sili zakona, nema ni razloga za raspisivanjem tjeralice", kazao je Hini glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić. Dodao je i da je riječ o rješenju na koje žalba nije dopuštena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo