'to su nebuloze' / Đapić o optužbama: 'Krstim se lijevom i desnom rukom'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Komentirajući optužbe Autohtone - Hrvatske stranke prava, Anto Đapić je rekao kako je preneražen.

27.1.2015.
21:14
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik osječkoga Gradskog vijeća i bivši član Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić izjavio je kako je, kad je u utorak navečer na nekim portalima pročitao vijest o prijavi Autohtone - Hrvatske stranke prava da je umiješan u ubojstvo Ante Paradžika, bio preneražen te da se doslovce 'krstio lijevom i desnom rukom'.

Đapić je rekao da takve nebuloze još nikada nije čuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam komentar jer bi svaka riječ samo naružila uspomenu na Antu Paradžika, hrvatskog viteza i heroja", istaknuo je Đapić.

Autohtona - Hrvatska stranka prava kazneno je prijavila Antu Đapića zbog, kako navodi, ubojstva Ante Paradžika, dopredsjednika HSP-a 1991. godine te je predložila da se 'u istrazi ispitaju Josip Manolić, Dobroslav Paraga i Ruža Tomašić'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Treba izolirati ono što je najekstremnije'

Ta stranka pritom se poziva na intervjuu u kojem je Josip Manolić ovih dana rekao Nacionalu da su prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, ratni ministar obrane Gojko Šušak i Ante Đapić zaključili da 'treba izolirati ono što je najekstremnije, a one koji će se i dalje hvatati mača, znate kako se kaže, tko se mača laća...'.

Kako navodi A-HSP, Manolić je u tom intervjuu rekao da je Franjo Tuđman došao do zaključka da se protiv HSP-a neće moći boriti pravosudnom represijom i da mora tražiti druga rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I našao je političko rješenje, a to je bio dogovor između njega, Ante Đapića i Šuška da odstrane ono što je najekstremnije u tom HSP-u, poput Parage i Paradžika koji je kasnije likvidiran. Zbog toga je i došlo do poznatog HSP-ova sabora u Kutini na kojem je Paraga bio izoliran, a stranku je preuzeo Đapić. Tako su stvoreni uvjeti da se može surađivati s HSP-om na jednoj državotvornoj liniji suverene države", rekao je Manulić u intrevjuu, koji je A-HSP priložio kaznenoj prijavi.

Tuđman izdao nalog za likvidacijom 

A-HSP zaključuje kako je Paragu i Paradžika trebalo izolirati kako ne bi imali nikakav utjecaj na stranku i da je preuzmu ljudi, a preuzeo ju je Đapić, koji će biti tolerantni prema HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A-HSP se poziva i na tvrdnje Parage da je u rujnu 1991. na poziv Željka Šelandića u društvu s Paradžikom došao u jednu trgovinu, gdje ih je dočekala Ruža Tomašić koja je u to vrijeme radila u uredu Josipa Perkovića na osiguranju Tuđmana. Navodno im je rekla da je Tuđman izdao nalog da ih se likvidira i zamolila da nikome ne govore o tom sastanku.

Ante Paradžik je ubijen nepuna dva tjedna nakon tog sastanka, navodi A-HSP u kaznenoj prijavi. Dodaje da Franjo Tuđman i Gojko Šušak nisu među živima, a da Đapić uživa u saborskoj mirovini sa funkcijom predsjednika Gradskog vijeća u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo