oštetila državni proračun / Gradonačelnica Koprivnice optužena za lažiranje putnih troškova

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Koprivničku gradonačelnicu Vesnu Želježnak se tereti da je počinila kaznena djela prijevare i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

28.1.2015.
21:29
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak (1958.) jer je kao saborska zastupnica od ožujka 2012. do lipnja 2013. podnosila obračune putnih troškova za dolazak u Zagreb, a na sjednice Hrvatskoga sabora dolazila je koristeći se besplatnim prijevozom vatrogasne postrojbe grada te je tako oštetila državni proračun za gotovo pet tisuća kuna.

U priopćenju Općinskoga državnog odvjetništva koje je objavljeno u srijedu na njegovoj internetskoj stranici ne navodi se identitet okrivljene, nego samo godina njezina rođenja. Želježnak se tereti da je počinila kaznena djela prijevare i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnicom podignutom na Općinskome sudu u Zagrebu okrivljenicu se tereti da je od ožujka 2012. do lipnja 2013. kao saborska zastupnica službenicima u računovodstvu podnosila vlastoručno potpisane obračune putnih troškova za nazočnost na 13 sjednica. Obračune je popunila navodeći datume polaska i povratka, prijeđenu kilometražu i podatak da se koristi vlastitim automobilom znajući da to nije točno jer se za odlazak na sjednice koristila besplatanim prijevozom automobilom vatrogasne postrojbe grada, navodi u priopćenju Općinsko državno odvjetništvo. Želježnjak je tako isplaćeno 4940 kuna na štetu Republike Hrvatske.

Potkraj travnja prošle godine, na zahtjev varaždinskoga Državnog odvjetništva, Vesni Želježnjak Hrvatski sabor ukinuo je imunitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su, osim što su pisali da je oštetila državni proračun, navodili i kako je vožnjom automobilom koprivničke Javne vatrogasne postrojbe na sjednice Sabora oštetila i gradski proračun.

Vesna Želježnjak tvrdila je pak kako "nije nanijela nikakvu štetu ni državnom proračunu, ni proračunu grada Koprivnice, ni bilo kome drugom" te je pozvala Državno odvjetništvo da što prije "provjeri sve okolnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo