sa spomenika hos-ovcima / Mala noćna akcija: Policija uklonila natpis 'Za dom spremni'

Image
Foto: Facebook

Natpis 'Za Dom spremni' na spomeniku HOS-ovcim u Splitu, koji je postavljen prije dva mjeseca, a tek prije tri dana došao u fokus javnosti, uklonila je u srijedu navečer interventna policija.

29.1.2015.
7:56
Facebook
VOYO logo

Nakon bure emocija oko natpisa na spomeniku IX. bojne HOS-a u Splitu, sinoć je intervenirala policija.

Natpis Za Dom spremni na spomeniku HOS-ovcima, koji je postavljen prije dva mjeseca, a tek prije tri dana došao u fokus javnosti, uklonila je interventna policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Natpis neprimjerenog sadržaja uklonjen je sa spomenika", kratko je kazala glasnogovornica PU SD Antonela Lolić za Slobodnu Dalmaciju.

Splitski gradonačelnik, čini se, ostao je malo iznenađen reakcijom snaga reda i sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino što sam čuo je to da je na mjestu gdje se nalazi spomenik bila interventna policija PU SD. Ne znam tko je uklonio natpis, nisam bio u kontaktu s policijom. Ja sam mislio da će se ova situacija riješiti mirnim putem i da će se spomenik vratiti u prvobitno stanje bez natpisa 'Za dom spremni', a da za to neće biti potrebna policija", kazao je Ivo Baldasar.

Podsjetimo, Baldasar je ovo ljeto nazočio otkrivanju spomenika kada je okupljenima čestitao Dan pobjede nad antifašizmom. Iako takav dan ne postoji i bio je Dan pobjede nad fašizmom, gradonačelnik nije reagirao ni kada se pored njega vijorila zastava postrojbe s ispisanim imenom Pavelićevog bojovnika Rafaela viteza Bobana, što je inače naziv HOS-ove postrojbe koja 10. travnja slavi kao obljetnicu osnivanja te polaže vijence za poginule pripadnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebook stranici IX. bojne HOS-a, koja na svojoj profilnoj fotografiji ima ustašku krilaticu i grb, navode kako je policajac koji je uklanjao natpis sa spomenika imao masku na licu, pa su se oni zapitali kako takvi ljudi spavaju noću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo