mučno mu je bilo gledati / Matić: Meni nitko nije nosio tortu dok sam bio u logoru!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Oni su 100 dana proveli u prosvjedima. Ja sam proveo 270 dana u tri srpska koncentracijska logora, niti 100-tog niti 200-tog niti 270-tog dana nije mi nitko donio tortu niti riječ utjehe. Sorry', kazao je ministar branitelja.

29.1.2015.
16:25
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar branitelja PredragMatić izjavio je u četvrtak kako mu je bilo mučno gledati prijepodnevne događaje u Hrvatskom saboru, koji su predstavnici branitelja napustili nakon što im predsjednik Sabora JosipLeko nije dopustio da sudjeluju u raspravi o primjeni Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

"Mučno je bilo danas prijepodne to gledati. Ja sam u ovom Visokom domu gost i ponašam se onako kako pravila nalažu. Ni jednog trenutka nisam primjetio da predsjednik Sabora Leko nije za to da se branitelji obrate ovdje u Visokom domu, međutim postoji procedura", rekao je Matić novinarima u stanci rasprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je bio ponosan na Leku koji je, kaže, "zaštitio ono za što su se hrvatski branitelji borili, a to je poštivanje zakona i procedure".

"Nema niti jednog razloga da se branitelji ne obrate Hrvatskom saboru, ali postoji način kako se do toga dolazi. Je li trebao napraviti iznimku u cilju smanjivanja tenzija? Bila je nekada poznata izjava koji smo svi kritizirali - nemojte se držati zakona kao pijani plota. Ja sam hrvatski branitelj i navijam za hrvatske branitelje, ali ako bi se mimo procedure obratili branitelji, zašto to sutra ne bi mogla napraviti Udruga Franak, djelatnice Kamenskog ili RIZ-a. Dokle bi nas to dovelo", upitao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matić kaže kako nije razgovarao s ministrom unutarnjih poslova RankomOstojićem o prosvjedu branitelja u Savskoj, za koji policija nije dala dozvolu. "Vi znate da Ministarstvo branitelja i moja malenkost, nezapamćeno od Huga Chaveza do Putina, dali smo prosvjednicima struju, koriste WC, mi tamo to sve plaćamo. Imamo problema u radu ministarstva, ali ne bi nam palo na pamet da mi to rješavamo jer takve stvari nisu u našoj nadležnosti. Neka svatko radi svoj posao i onda će ova država zaživjeti onako kako treba", rekao je.

Na pitanje kako će se riješiti prosvjed koji traje već 102 dana, Matić je odgovorio: "To morate pitati prosvjednike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su 100 dana proveli u prosvjedima. Ja sam proveo 270 dana u tri srpska koncentracijska logora, niti 100-tog niti 200-tog niti 270-tog dana nije mi nitko donio tortu niti riječ utjehe. Sorry", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo