POGINULO 11 OSOBA / Otkrili razlog pada borbenog aviona: 'Bila je to nevjerojatna nesreća!'

Image
Foto: AP

Dvojica grčkih pilota i devetero francuskih pilota i tehničara, među kojima i jedna žena, izgubili su život u nesreći, a 21 vojnik (devetorica Francuza i dvanaestorica Talijana) je ozlijeđen.

29.1.2015.
18:00
AP
VOYO logo

PARIZ - Na grčkom borbenom zrakoplovu tipa F-16 koji se u ponedjeljak srušio u španjolskoj bazi Albaceteu, pri čemu je poginulo jedanaest ljudi, među kojima devet francuskih vojnika, dogodio se kvar kod polijetanja i dvojica pilota su se pokušala katapultirati, priopćilo je u četvrtak francusko ministarstvo obrane.

"Ovo je doista nevjerojatna nesreća zrakoplova kojemu se kvar dogodio pri polijetanju, zbog čega je jako skrenuo s kursa i pao na mjesto gdje su bili zrakoplovi koji su upravo bili pred polijetanjem, dakle puni goriva", zaključio je glavni zapovjednik francuskih zračnih snaga, general Denis Mercier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Twitter
Image
Foto: Twitter

Grčki avion se srušio u Španjolskoj

"Bio je to niz nesretnih okolnosti", dodao je na tiskovnoj konferenciji.

"Znamo da se posada F-16 prilično brzo, gotovo odmah nakon polijetanja, pokušala katapulitirati, što potvrđuje da se dogodio kvar", kazao je, ne rekavši ništa o vrsti kvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica grčkih pilota i devetero francuskih pilota i tehničara, među kojima i jedna žena, izgubili su život, a 21 vojnik (devetorica Francuza i dvanaestorica Talijana) je ozlijeđen.

Žrtve su sudjelovale u NATO-ovu programu taktičkog uvježbavanja na visokoj razini, "Tactical Leadership Programme", sa zadaćom uvježbavanja borbenih pilota savezničkih vojska radi zajedničkog djelovanja na terenu na kojemu se izvode operacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Grčki avion se srušio u Španjolskoj

Nesreća je potresla javnost u Francuskoj, gdje je minutom šutnje u Narodnoj skupštini i u Senatu odana počast poginulima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo