'ZAJEDNICA HAKERA' / Tinejdžer lažnim pištoljem tražio uključivanje uživo u program

Mladić s lažnim pištoljem izazvao je u četvrtak navečer prekid programa nizozemske javne televizije u trenutku kad je trebao početi dnevnik, u 20 sati, zahtijevajući da iz zasad nerazjašnjenih razloga ide uživo, a potom ga je svladala policija.

30.1.2015.
7:21
VOYO logo

Nizozemska javna televizija NOS u četvrtak je prekinula emitiranje jer je u redakciju ušetao mladić s pištoljem i tražio da ga se uključi u program uživo prijeteći oružjem.

Odjeven u crno odijelo, bijelu košulju i tamnu kravatu, s naočalama, muškarac je imao u ruci nešto nalik pištolju s prigušivačem, kako se vidi u petominutnoj videosnimci dostupnoj na mrežnoj stranici nizozemske javne televizije (NOS). Rekao je da predstavlja 'zajednicu hakera'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaprijetio je oružjem zaštitaru i zatražio da ga se odvede u studio dnevnika od 20 sati. Na kraju je odveden u drugi studio, gdje je prizor snimljen.

Zgrada je evakuirana, a dnevnik nije počeo iako otmičar nije ušao u studio gdje je emisija trebala početi. U poruci emitiranoj na ekranu pisalo je 'Trenutak, molimo vas'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sumnjivac je imao lažno oružje koje je nemoguće razlikovati od pravog", objavila je nizozemska televizija na Twitteru, ističući da 19-godišnjak nije imao policijski dosje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo