napad u egiptu / Islamska država preuzela odgovornost za smrt 27 osoba

Image
Foto: AP

U nizu tweetova džihadisti Islamske države preuzeli su odgovornost za sva četiri napada koja su se dogodila na sjeveru Sinaja i regiji Sueskog kanala, a u kojima je stradalo 27 osoba.

30.1.2015.
7:33
AP
VOYO logo

Ogranak Islamske države u Egiptu putem svog Twitter računa preuzeo je odgovornost za napade u kojima je u četvrtak ubijeno najmanje 27 osoba.

U nizu tweetova džihadisti su preuzeli odgovornost za sva četiri napada koja su se dogodila na sjeveru Sinaja i regiji Sueskog kanala. Ansar Byat al-Maqdis, najaktivnija skupina militanata u Egiptu, prošle je godine, nakon što je prisegnula na vjernost Islamskoj državi, svoje ime promijenila u Sinajska pokrajina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bombaškom napadu na vojne zgrade u glavnom gradu nemirne egipatske pokrajine Sjeverni Sinaj u četvrtak je ubijeno dvadesetpetero ljudi, dok je jedan bojnik ubijen na kontrolnoj točki u Rafahu u blizini Pojasa Gaze, rekli su bolnički i sigurnosni izvori.

Vladin list al-Ahram je izvijestio da je njegov ured u gradu Al-Arishu, smješten nasuprot vojnom hotelu i bazi za koji sigurnosni izvori kažu da su bile mete bombaškog napada, 'potpuno uništen'. Kasnije su, po izvorima iz snaga sigurnosti, militanti ubili bojnika kopnene vojske i ranili još šestero na kontrolnoj točki u Rafahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipatska vojska je u izjavi objavljenoj na svojoj službenoj Facebook stranici ustvrdila da su napadi posljedica uspješne kampanje jačanja pritiska na militante.

Islamistički pobunjenici na Sinaju ubili su stotine pripadnika snaga sigurnosti otkako je predsjednik Mohamed Mursi iz Muslimanskog bratstva uklonjen s vlasti nakon masovnih prosvjeda protiv njegove vladavine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo