NOMINIRAO GA MUSLIMAN / Franjo postaje prvi papa koji će dobiti Nobelovu nagradu za mir?

Image
Foto: AP

Prošlogodišnji dobitnici Nobelove nagrade za mir su Pakistanka Malala Yousufzai i Indijac Kailash Satyarthi. Nagrađeni su za borbu protiv ugnjetavanja djece i mladih te za nastojanje da sva djeca imaju pravo na obrazovanje.

30.1.2015.
20:30
AP
VOYO logo

OSLO - Papa Franjo i kongoanski liječnik DenisMukwege nominirani su za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir, izvijestili su u ponedjeljak članovi norveškog parlamenta.

Papa je "odigrao veliku ulogu u svijetu. Koliko znam dosad nijedan Papa nije dobio ovu nagradu", rekao je član Liberalne stranke, parlamentarni zastupnik AbidRaja, istaknuvši Papin angažman na postizanju društvene pravde i na obrani slobode vjere. "Kao musliman, mogu reći da mi je velika čast nominirati papu Franju", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parlamentarci, akademici, bivši dobitnici Nobelove nagrade, kao i aktualni i bivši članovi Odbora za dodjelu Nobelove nagrade među osobama su koje imaju pravo objaviti nominacije do 1. veljače.

Liječnika iz DR Konga Denisa Mukwegea nagradom Saharov prošle je godine za pomaganje ženama žrtvama seksualnog nasilja nagradio Europski parlament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlogodišnji dobitnici Nobelove nagrade za mir su Pakistanka MalalaYousufzai i Indijac KailashSatyarthi. Nagrađeni su za borbu protiv ugnjetavanja djece i mladih te za nastojanje da sva djeca imaju pravo na obrazovanje. 2014. za prestižnu je nagradu stiglo rekordnih 278 nominacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo