Švaljek: Ne zanima me Bandićeva stranka

Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Sandra Švaljek demantirala je kako će se učlaniti u njegovu udrugu, a potom i u stranku.

31.1.2015.
11:30
VOYO logo

"Ne, moj plan nije učlaniti se u udrugu, prije svega je rad u udruzi podrazumijeva politički angažman za koji ja trenutno nemam vremena s obzirom na svu težinu i odgovornost obnašanja ove dužnosti. Osim toga, udruga ima ambiciju prerasti u političku stranku.

Vrlo jasno sam razgovarala s gradonačelnikom o takvim stvarima prilikom odlučivanja o tome hoću li mu se priključiti na listu birača na lokalnim izborima 2013. godine i tada sam već dala do znanja da nemam ambiciju učlanjivati se u političke stranke. On je to tada prihvatio, a njegov osnovni kriterij za poziv meni bila je stručnost, prepoznatost, neki ugled u javnosti", rekla je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek za Soundset Plavog radija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švaljek je potvrdila je kako je dobila Bandićev indirektni poziv za učlanjenje, ali rekla je da je to ne zanima.

Prijevremeni izbori nepotrebni

Što se tiče izvanrednih izbora u Zagrebu, Švaljek je ocijenila da su nepotrebni ali da razumije Bandića koji teško podnos političku pasivnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je ulaziti u motive. Gospodin Bandić je osoba koja je uvijek bila vrlo aktivna, ova situacija u kojoj je njemu onemogućeno obnašati dužnost gradonačelnika je nešto što, vrlo vjerojatno, njega osobno pogađa. On ima poriv da bude društveno aktivan i vjerojatno je to urodilo idejom o osnivanju udruge. Je li ta ideja došla od njega ili njegovih suradnika, teško je reći, ali kod njega je vjerojatno u ovome trenutku prevagnula želja za angažmanom", komentirala je Švaljek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo