zbogom pantovčaku? / Josipović odlučuje hoće li se preseliti u Visoku prije isteka mandata

Image
Foto: RTL

Hoće li se Ured preseliti u Visoku prije inauguracije nove predsjednice ili će se s izabranom predsjednicom dogovoriti da primopredaja bude na Pantovčaku, odluka je na Ivi Josipoviću. Za selidbu bi navodno trebalo nekoliko dana.

31.1.2015.
21:41
RTL
VOYO logo

Visoka ulica bila je visoko na listi obećanja nove predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. No njenu namjeru u realanost je pretvorio premijer Zoran Milanović. Još uvijek aktualni predsjednik Ivo Josipović navodno već pakira stvari i za desetak dana svoje će zadnje službene dane i sam provesti na novoj predsjedničkoj adresi.

Unatoč želji njihove kandidatkinje, HDZ tvrdi da je preseljenje prebrzo. Čudi ih brza odluka jer, kažu, predsjednica još nije ni prisegnula.

Nakon odluke Vlade preseljenje ureda može početi odmah, ali u Uredu predsjednika ne odgovaraju na pitanje hoće li Josipović doista iseliti s Pantovčaka prije isteka mandata. Ipak, 24 sata doznaje kako je stav aktualnog predsjednika Josipovića da će ispoštovati odluku Vlade. Budući da u njoj nema vremenskog roka za preseljenje, odluka je isključivo na Uredu predsjednika. Za selidbu bi navodno trebalo nekoliko dana.

Hoće li se Ured preseliti u Visoku prije inauguracije nove predsjednice ili će se s izabranom predsjednicom dogovoriti da primopredaja bude na Pantovčaku, odluka je na Ivi Josipoviću. Teoretski, on s preseljenjem može početi odmah, a može i kraj mandata dočekati na Pantovčaku.

No, u ovoj priči to nije sve, jer je Vlada Uredu predsjednika, uz Pantovčak, oduzela i ostale nekretnina kojima je upravljao.

Prema odluci Vlade, sve nekretnine kojima upravlja Ured predsjednika, uključujući i Vilu Prekrižje koja se nalazi na vrhu komplaksa na Pantovčaku, vraćaju se Uredu za upravljanje državnom imovinom. To realno znači da Kolindi Grabar-Kitarović Visoka ulica ostaje jedno mjesto gdje će moći obavljati svoju predsjedničku dužnost pa se čini kako će se rezidencija u Visokoj 22 morati brzinski opremiti za novi namjenu.

Na neslužbene navode o preseljenju aktualnog predsjednika  Ive Josipovića u Visoku ulicu, Mladen Pavić je u ime Ureda nove predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za 24 sata rekao kako će idući tjedan biti poduzete određene mjere, no nije htio otkriti o kakvim se konkretno mjerama radi.

Ljudi bliski novoizabranoj predsjednici navodno komentiraju kako ovom odlukom Vlada želi poniziti Kolindu Grabar-Kitarović i od cijele priče napraviti igrokaz.

Iz Vlade neslužbeno poručuju - samo smo ispunili želju nove predsjednice i ne razumijemo zašto se HDZ ljuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo