OBJAVIO TIJEKOM ANGELUSA / Papa Franjo dolazi u Sarajevo u lipnju

Image
Foto: RTL

'Draga braćo i sestre, želim vam objaviti da ću u subotu, 6. lipnja, doći u Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine', izjavio je Papa na molitvi angelusa na Trgu svetog Petra.

1.2.2015.
12:47
RTL
VOYO logo

VATIKAN - Papa Franjo u nedjelju je objavio da će 6. lipnja posjetiti Sarajevo, grad mučenik sukoba na Balkanu devedesetih, kako bi ondje propovijedao mir i međureligijski dijalog.

"Draga braćo i sestre, želim vam objaviti da ću u subotu, 6. lipnja, doći u Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine", izjavio je Papa na molitvi angelusa na Trgu svetog Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već sad vas molim da molite da moj posjet tim dragim ljudima bude ohrabrenje katoličkim vjernicima, da posije dobro i da pridonese učvršćenju bratstva i mira, međuvjerskog dijaloga i prijateljstva", rekao je Papa.

Sarajevo je u travnju 1997. posjetio papa Ivan Pavao II. koji je tada bio već narušena zdravlja. Tijekom duge mise održane na otvorenom poljski je papa pozvao na izmirenje i na oprost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo u posjet Sarajevu pozvan je još prošle godine tijekom obilježavanja stogodišnjice ubojstva FranjaFerdinanda, događaja koji je bio povod početku Prvoga svjetskog rata.

To će biti njegovo drugo putovanje u jednu balkansku zemlju, s obzirom na to da je u rujnu prošle godine posjetio Albaniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinski Sveti Otac, angažiran na reformi Kurije tijekom 2015. predvidio je desetak putovanja, no pojedinosti još nisu poznate.

Nakon turneje u siječnju po Šri Lanki i Filipinima u srpnju će posjetiti Ekvador, Boliviju i Paragvaj, a u rujnu Sjedinjene Države. Izrazio je i želju da krajem godine posjeti Srednjoafričku Republiku i Ugandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo