pokazali rezultati ankete / Bez iznenađenja: Žena kojoj se Nijemci najviše dive je Angela Merkel

Image
Foto: AP

Rezultati istraživanja koje je provela britanska tvrtka za istraživanje tržišta YouGov pokazali su kako je njemačka kancelarka Merkel žena kojoj se Nijemci najviše dive. Među muškarcima njihovo najveće divljenje zavrijedio je nekadašnji političar Helmut Schmidt.

1.2.2015.
18:39
AP
VOYO logo

Njemačka kancelarka Angela Merkel žena je kojoj se njezini sugrađani najviše dive, pokazali su rezultati istraživanja koje je provela britanska tvrtka za istraživanje tržišta YouGov, objavljeni u nedjelju.

Među muškarcima najveće divljenje Nijemaca zavrijedio je nekadašnji političar Helmut Schmidt, kancelar SR Njemačke u razdoblju između 1974. i 1982. u vrijeme Hladnoga rata.

Nijemcima imponiraju i međunarodne ličnosti, poput Pakistanke Malale Yousafzai, dobitnice Nobelove nagrade za mir koja je rangirana odmah iza kancelarke.

Britanski znanstvenik Stephen Hawking i američki zviždač Edward Snowden među prvih su pet muškaraca koji izazivaju divljenje Nijemaca.

Anketa provedena u Njemačkoj dio je istraživanja koje YouGov provodi diljem svijeta. U globalnoj anketi ispitanici se najviše dive Angelini Jolie, iza nje je Malala Yousafzai, a potom bivša američka državna tajnica, senatorica i bivša prva dama Hillary Clinton.

Trojica najpopularnijih muškaraca u globalnoj anketi su američki biznimen i filantrop Bill Gates, potom američki predsjednik Barack Obama i kineski predsjednik Xi Jinping.

YouGov navodi da je u anketama sudjelovalo 25.000 ljudi iz 23 zemlje svijeta, među kojima 1000 ispitanika iz Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo