'zvono za uzbunu' / HDZ: 'Hrvatska je mjerilo neuspjeha u Europskoj uniji'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Nakon što je Europska komisija smanjila procjenu pada hrvatskog gospodarstva za prošlu godinu na minus 0,5 posto, HDZ-ovci su upozorili kako je riječ o zvonu za uzbunu

5.2.2015.
21:11
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Hrvatska je postala mjerilo za neuspješnu zemlju unutar Europske unije, rekla je u Zagrebu HDZ-ova zastupnica u Europskome parlamentu Ivana Maletić komentirajući u četvrtak objavljenu zimsku ekonomsku prognozu Europske komisije.

Europska komisija smanjila je u četvrtak procjenu pada hrvatskog gospodarstva za prošlu godinu na minus 0,5 posto, a za ovu je godinu zadržala ranije prognoze o izlasku iz recesije s marginalnim rastom od 0,2 posto, a za sljedeću godinu predviđa rast 1 posto, što HDZ smatra 'zvonom za uzbunu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je postala mjerna jedinica za stagnaciju i neuspjeh", rekla je Maletić.

"Iz kvartala u kvartal Europska komisija piše hrvatskoj vladi isto: zbog neprovođenja nužnih reforma gubite šanse za rast i razvoj", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njezinim riječima, i predviđenih 0,2 posto rasta nisu stvarni rast već prelijevanje zbog rasta ekonomija u ostalim članicama EU-a, a 'porazna je i sljedeća godina koja je zapravo stagnacija'.

Hrvatska je, drži HDZ-ova europarlamentarka, 12. put dobila opomenu Europske komisije, a predsjednik HDZ-ova odbora za financije Tomislav Čorić rekao je kako je Hrvatska jedina zemlja Europske unije kojoj će u iduće dvije godine javni dug intenzivno rasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi ekonomski pokazatelji zvone na uzbunu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo