lika i dalje bez struje / Temperature se spustile do -16, sutra novi snijeg

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tijekom noći temperatura se u Zagrebu u jednom trenutku spustila na minus 12, a Varaždin je bio najhladniji grad na minus 13 Celzijevih stupnjeva

8.2.2015.
9:39
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska se u nedjelju ujutro probudila uz veoma niske temperature u unutrašnjosti, a na dijelovima Jadrana još je jak vjetar. Rekorder po minusu bila je meteorološka postaja u Crnom Lugu na području Nacionalnog parka Risnjak, na kojoj je u 7 sati izmjereno 16 stupnjeva ispod nule.

U Bednji je bilo 12, a u Čakovcu, Delnicama, Karlovcu, Krapini, Križevcima i Varaždinu 11 stupnjeva ispod nule. U Zagrebu je izmjereno minus 9, u Osijeku minus 7, u Rijeci 1 stupanj, a u Splitu 5 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom noći temperatura se u Zagrebu u jednom trenutku spustila na minus 12, a Varaždin je bio najhladniji grad na minus 13 Celzijevih stupnjeva.

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno, u unutrašnjosti mjestimice uz malo snijega, a na južnom Jadranu uz malo kiše. Ujutro u kopnenim predjelima ponegdje magla. Najviša dnevna temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 6 do 11 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar će biti u početku slab, od sredine dana umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu uz obalu slaba do umjerena bura, prema otvorenom sjeverozapadnjak i sjeverac. Poslijepodne i navečer bura i sjeverni vjetar u jačanju na jak i olujan, prognoza je za nedjelju Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Državna cesta DC23 Kapela-Žuta Lokva-Senj, autocesta A6 Rijeka-Zagreb i Jadranska magistrala (D8) otvorene su za sve kategorije vozila, javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolnici su mokri ili vlažni te skliski, a mjestimice ima i raskvašenog snijega na kolnicima. HAK posebice upozorava vozače na dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica.

Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Ima je i na autocestama: A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Nove Gradiške, A4 Zagreb-Goričan između Brezničkog Huma i Zagreba, A5 Osijek-Sredanci.

Za sav promet zatvorene su: DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, ŽC3253 Košutarica-Mlaka, ŽC5062 Ravno-Lukovo-Bribir, ŽC5110 Klenovica-Alan, ŽC5146 Krasno-D.Kosinj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo