Lista uzvanika još nije zaključena / Dolazak na inauguraciju dosad potvrdilo osam šefova država

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Svečanosti na Markovom trgu nazočit će i 40-ak veleposlanika, povjerenik Europske komisije Neven Mimica, kao i više šefova ureda međunarodnih organizacija u Hrvatskoj (UNHCR , UNICEF, UNDP, EBRD), a neke od zemalja još nisu potvrdile razinu izaslanika.

9.2.2015.
13:26
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Lista uzvanika koji će nazočiti inauguraciji izabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović još uvijek nije zaključena, no za sada je poznato da će u nedjelju na svečanosti na zagrebačkom Markovom trgu biti osam predsjednika država.

Inauguraciju prve hrvatske predsjednice u nedjelju gledajte na RTL Televiziji!

Inauguraciji će, kako je Hini potvrđeno iz Ureda izabrane predsjednice, nazočiti predsjednik Slovenije BorutPahor, slovački predsjednik AndrejKiska, predsjednik Mađarske Janos Ader, makedonski predsjednik GjorgeIvanov, predsjednik Albanije BujarNishani, crnogorski predsjednik FilipVujanović, predsjednica Kosova AtifeteJahjaga te predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH, MladenIvanić, DraganČović i BakirIzetbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bugarska na inauguraciju šalje predsjednicu parlamenta CeckuCačevu, a Češku i Poljsku predstavljat će predsjednici Senata, MilanŠtech i BogdanBorusewicz.

Njemačka na inauguraciju šalje predsjednika Saveznog vijeća Bundesrata VolkeraBouffiera, a inauguraciji će nazočiti i kanadska državna ministrica hrvatskoga podrijetla LynneYelich.

Kolinda Grabar-Kitarović se uselila u Vilu Prekrižje

'Predsjednica nije nestala iz javnosti, radi i priprema se za inauguraciju'

Svečanosti na Markovom trgu nazočit će i 40-ak veleposlanika, povjerenik Europske komisije NevenMimica, kao i više šefova ureda međunarodnih organizacija u Hrvatskoj (UNHCR , UNICEF, UNDP, EBRD), a neke od zemalja još nisu potvrdile razinu izaslanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve teče po planu, ističu iz Ureda izabrane predsjednice dodajući da je suradnja s Uredom predsjednika u pripremi inauguracije jako dobra.

Redatelj svečanosti je KrešimirDolenčić, no detalji inauguracije se još uvijek ne mogu doznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počet će točno u podne, a Grabar-Kitarović će do svečane bine proći kroz okupljene građane te položiti prisegu pred predsjednicom Ustavnoga suda JasnomOmejec.

Na svečanosti će, doznaje se, nastupiti tri zbora – akademski zbor "Ivan Goran Kovačić", nacionalni ansambl "Lado" i zbor mladih "Izvor", a na inauguraciji će biti i više povijesnih hrvatskih postrojbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim izabrane predsjednice od ponedjeljka je u Vili Weiss na Prekrižju koju je dobila na korištenje do primopredaje dužnosti.

U utorak će primiti predsjednika Državnoga izbornog povjerenstva (DIP) BrankaHrvatina koji će joj predati Odluku o izboru za predsjednicu RH nakon čega će, prema proceduri, Grabar-Kitarović uputiti HDZ-u pismo o istupanju iz stranke te o tome izvijestiti i Hrvatski sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo