'tretirat ćemo vas kao virus' / Anonymousi uništili desetke računa islamista na društvenim mrežama

Image
Foto: Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL
Image
Foto: Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL

Hakerska grupa Anonymous uništila je desetke naloga islamista na Facebooku i Twitteru, koji su bili korišteni za regrutiranje novih članova

10.2.2015.
9:16
Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Hakerski aktivisti koji se kriju pod imenom Anonymous zadali su udarac Islamskoj državi u njezinom pokušaju regrutiranja novih članova. Hakeri su napali Twitter račune koje ova teroristička skupina koristi kako bi mobilizirala svoje borce. U svom napadu pod nazivom #OpISIS, Anonymousi su uspjeli probiti stotine Twitter računa i e-mail adresa.

"ISIS, pronaći ćemo vas, srušiti vaše stranice, račune, mailove i razotkriti vas... Bit ćete tretirani kao virus, a mi smo lijek. Mi posjedujemo internet", napisali su ovi cyber osvetnici u priopćenju.

"Zapamtite, teroristi koji se zovu Islamska država nisu Muslimani", napisali su Anonymousi.

Također su dodali kako su njihovi članovi ljudi iz svih krajeva svijeta: "Mi smo muslimani, kršćani, židovi, mi smo hakeri. Dolazimo iz svih rasa, država, religija i nacionalnosti."

Anonymousi su objavili link koji sadrži sve ISIS-ove povezane Twitter račune koji su skinuti zajedno sa listom sumnjivih Facebook profila povezanih s Islamskom državom.

Budući da se ISIS u svom nemilosrdnom regrutiranju i popragandi uvelike oslanja na korištenje društvenih mreža, posebno Twittera, bit će zanimljivo vidjeti koliko će ovaj napad Anonymousa usporiti džihadiste.

Ovi hakerski aktivisti na različite načine utječu na poslovanje terorističkih organizacija. U studenom prošle godine hakirali su račun Ku Klux Klana nakon što su prijetili prosvjednicima u Fergusonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo