policija jamči sigurnost / Na inauguraciji čak 1.000 građana: s krovova će sve pratiti snajperisti

U petak će policiji stići detaljan protokol, ali bit će sličan onome od prije pet godina. Uz visoka izaslanstva, domaći politički vrh, očekuju se i brojni građani, ukupno čak 1.000 ljudi

10.2.2015.
18:48
VOYO logo

Redatelj svečanosti Krešimir Dolenčić, predstavnici HDZ-a, komunalci, ali i šef MUP-ova Ureda za posebne poslove sigurnosti danas su u najtanje detalje dogovarali nedjeljnu inauguraciju.

U petak će policiji stići detaljan protokol, ali bit će sličan onome od prije pet godina. Još dan uoči inauguracije predsjednika Ive Josipovića na Gornjem je gradu bilo zabranjeno parkirati i voziti bez odobrenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građane koji su tada željeli prisustvovati inauguraciji policija je pozvala da dođu sat vremena ranije, i to pješice Strossmayerovim šetalištem ili pak Radićevom ulicom kroz Kamenita vrata, a sve kako bi na vrijeme mogli proći detaljan sigurnosni pregled.

Uz visoka izaslanstva, domaći politički vrh, očekuju se i brojni građani, ukupno čak 1.000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo upite iz cijele Hrvatske. Žele doći autobusima iz Rijeke, Zadra, Dubrovnika... Nevjerojatna je želja, a mali je prostor", kazala je voditeljica Ureda novoizabrane predsjednice Jadranka Jureško Kero.

Inauguracija će se moći pratiti na Cvjetnom i Trgu bana Jelačića, gdje se planiraju postaviti veliki ekrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prioritet je sigurnost jer i najmanja pogreška bila bi mrlja za ugled države, tvrdi stručnjak za sigurnost Bono Marjanović. Sustav osiguranja, poručuje, kreće još od granice.

"Funkcionira od varijante obaviještajnog sustava, do neposrednog policajca koji će osiguravati trasu kretanja. Od psa za detekciju eksploziva do biokemičara koji će provjeravati kontrolu hrane i pića", naglašava stručnjak za sigurnost Bono Marjanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtovi bi trebali biti zavareni, na krovovima se mogu očekivati snajperisti, a tu su i IT stručnjaci. Koliko su važni, Marjanović objašnjava na primjeru drona koji se probio kroz jako osiguranje utakmice Srbije i Albanije u Beogradu.

"U tom slučaju je bila zastava, no uzmimo varijantu da se s dronom mogla spustiti i neka eksplozivna naprava", dodaje Marjanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, hrvatska policija ima iskustva. Za inauguraciju je spremna i jamči sigurnost.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo