na korak do izvanrednog stanja / 'Ili ćemo zaustaviti agresora diplomacijom ili ćemo ga razbiti'

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko je rekao da će Kijev, francuski predsjednik Francois Hollande i njemačka kancelarka Angela Merkel govoriti u jedan glas u Minsku tražeći bezuvjetni prekid vatre

11.2.2015.
14:22
VOYO logo

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko rekao je u srijedu da je spreman proglasiti izvanredno stanje na cijelom ukrajinskom teritoriju u slučaju neuspjeha mirovnog summita u Minsku, gdje će Ukrajina i Europljani govoriti 'u jedan glas'.

"Sve će ovisiti o rezultatu summita, ili ćemo zaustaviti agresora diplomatskim putem, ili potpuno drugačijim režimom. Svi smo, vlada, parlament i ja spremni proglasiti izvanredno stanje na cijelom teritoriju Ukrajine u slučaju eskalacije sukoba", rekao je na sastanku vlade nekoliko sati prije susreta s čelnicima Rusije, Njemačke i Francuske u Minsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo za mir, ali ako je potrebno, razbit ćemo neprijatelja. Ako moramo braniti našu zemlju, to ćemo učiniti. Nažalost, moramo biti spremni za obje opcije", rekao je.

Porošenko je rekao da će Kijev, francuski predsjednik Francois Hollande i njemačka kancelarka Angela Merkel govoriti u jedan glas u Minsku tražeći bezuvjetni prekid vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jamčim vam da će Ukrajina i Europska unija imati zajedničko stajalište tijekom summita u Minsku i govoriti u jedan glas", dodao je.

Dodao je da je prioritet bezuvjetni prekid vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinski predsjednik je ponovo odbacio ideju 'federalizacije' Ukrajine koju predlaže Rusija, što bi omogućilo proruskim separatističkim regijama da vetom blokiraju prozapadno kretanje Ukrajine.

"Susjedna zemlja inzistira na ideji federalizacije. Ironično je da se radi o najcentraliziranijoj zemlji u regiji", naglasio je Porošenko u jasnoj aluziji na Rusiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Decentralizacija koju razmatramo nema veze s federalizacijom", zaključio je.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo