neslužbene informacije / Aleksandar Vučić dolazi na inauguraciju Grabar-Kitarović?

Image
Foto: Marijan Murat/DPA/PIXSELL

Nakon što je srpski predsjednik Tomislav Nikolić potvrdio kako neće nazočiti inauguraciji novoizabrane hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, N1 neslužbeno doznaje kako će na inauguraciju doći srpski premijer Aleksandar Vučić

11.2.2015.
21:30
Marijan Murat/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Srpski premijer Aleksandar Vučić doći će na inauguraciju novoizabrane hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, javlja N1 televizija, koja neslužbeno doznaje da će konačna potvrda Vučićevog dolaska u Zagreb biti poznata u četvrtak.

Nešto ranije, srpski predsjednik Tomislav Nikolić je potvrdio da 15. veljače neće nazočiti inauguraciji novoizabrane hrvatske predsjednice jer se toga dana obilježava Dan državnosti Srbije, te da neki drugi datum svečanosti u Zagrebu ne bi bio sporan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, Sjedinjene Države i Kina objavili su odvojeno u srijedu da će na inauguraciju nove hrvatske predsjednice doći zamjenica državnog tajnika za energetiku Elizabeth Sherwood-Randall kao i Miao Wei, posebni izaslanik kineskog predsjednika Xi Jinpinga.

"Predsjednik Barack Obama danas je objavio tko će činiti predsjedničko izaslanstvo koje će sudjelovati na inauguraciji Grabar-Kitarović 15. veljače", objavljeno je na web stranici Bijele kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izaslanstvo će voditi zamjenica državnog tajnika za energetiku Elizabeth Sherwood-Randall, a u njemu će biti veleposlanik u Hrvatskoj Kenneth H. Merten, Hoyt B. Yee, zamjenik pomoćnika državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja i Capricia Penavic Marshall, bivša šefica protokola.

"Miao Wei, posebni izaslanik kineskog predsjednika Xi Jinpinga sudjelovat će na ceremoniji inauguracije hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović", objavila je Xinhua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miao, ministar industrije i informacijske tehnologije, pozvan je na svečanost u Zagreb, rekla je glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying na redovitom susretu s novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo