PRITISAK IZ MOSKVE / 'Nema dokaza da se Hrvati bore u Ukrajini, to je više ruska propaganda'

Image
Foto: RTL

Rusko ministarstvo vanjskih poslova u srijedu je izrazilo zabrinutost i šokiranost činjenicom da u sukobu u Ukrajini sudjeluju hrvatski dragovoljci na strani ukrajinske vojske te pozvalo Zagreb da to spriječi

13.2.2015.
6:59
RTL
VOYO logo

BRUXELLES - Predsjednik Europskog vijeća DonaldTusk izjavio je u četvrtak navečer u Bruxellesu da nema potvrde o sudjelovanju hrvatskih građana u borbama u Ukrajini, izrazivši mišljenje da se tu više radi o ruskoj propagandi.

Tusk je to izjavio na završnoj konferenciji za novinare nakon završetka summita EU u odgovoru na novinarsko pitanje o upozorenju ruskog ministarstva vanjskih poslova upućeno Hrvatskoj zbog navoda da njezini građani sudjeluju u borbama u istočnoj Ukrajini te o tome postoji li opasnost za provedbu sporazuma iz Minska zbog sudjelovanja građana EU-a u borbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski dragovoljci u Ukrajini: 'Nismo plaćenici, borimo se iz uvjerenja!'

Šokirana Moskva traži da Zagreb spriječi odlazak Hrvata u Ukrajinu

"Nemamo dokaza da građani neke države EU-a sudjeluju u borbama u istočnoj Ukrajini. Moja procjena i intuicija mi govore da je riječ više o propagandi. Ali, to svakako nije glavni problem kad govorimo o provedbi sporazuma. Ne sumnjam da je prvo potrebna dobra volja s ruske strane", odgovorio je predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova u srijedu je izrazilo zabrinutost i šokiranost činjenicom da u sukobu u Ukrajini sudjeluju hrvatski dragovoljci na strani ukrajinske vojske te pozvalo Zagreb da to spriječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moskvu je zabrinula i šokirala izjava za javnost potpredsjednice hrvatske Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova (VesnePusić) kojom je potvrdila da u trenutačnom sukobu na ozemlju Ukrajine sudjeluju hrvatski dragovoljci na strani ukrajinske vojske, a da nije dovela u pitanje zakonitost takvog sudjelovanja hrvatskih građana u operacijama koje provode ukrajinske vojne strukture", navodi se u priopćenju.

Pusić je u srijedu potvrdila da ima hrvatskih državljana koji se bore u Ukrajini, ali isključivo u redovnoj ukrajinskoj vojsci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o krizi u Ukrajini pročitajte OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo