ZA KIP IZDVOJILA 900.000 KUNA / Gradonačelnica Knina naručila trometarski Tuđmanov spomenik

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku s postoljem treba biti najviše tri metra visok te napravljen od bronce ili aluminija. Knin za ovo umjetničko djelo planira izdvojiti 900.000 kuna

13.2.2015.
9:18
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Kninska gradonačelnica JosipaRimac raspisala je natječaj za izradu umjetničkog rješenja spomenika dr. FranjiTuđmanu na lokaciji ispred zgrade Gradske uprave Grada Knina.

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku s postoljem treba biti najviše tri metra visok te napravljen od bronce ili aluminija. Knin za ovo umjetničko djelo planira izdvojiti 900.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo sudjelovanja imaju umjetnici koji su realizirali najmanje tri skulpture u javnom prostoru, oni sa završenom likovnom akademijom ili umjetnici s referentnom umjetničkom djelatnošću u priznatim galerijskim prostorima u Republici Hrvatskoj prema listi HZSU.

Josipa Rimac pobjednika natječaja nagradit će sa 30.000 kuna, drugoplasirani će zaraditi 20.000 kuna, dok će treća nagrada iznositi 10.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rok za predaju natječajnih radova je 19. ožujka, a rok za realizaciju spomenika 31. srpnja kako bi brončani ili aluminijski Tuđman bio spreman za Dan neovisnosti i veliko slavlje koje će se po običaju održati u Kninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo