planira ih opozvati / Vesna Pusić ne podržava borbu Hrvata u Ukrajini

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Hrvatska ni na koji način ne podržava odlazak svojih građana na ratovanje u Ukrajinu, rekla je u petak u Saboru potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

13.2.2015.
15:31
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska ni na koji način ne podržava odlazak svojih građana na ratovanje u Ukrajinu, rekla je u petak u Saboru potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i dodala da je iznenađuje oštra jučerašnja reakcija ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Hrvatska ni na koji način ne podržava to što se neki hrvatski državljani bore u Ukrajini i radi na tome da se taj mali broj ljudi vrati kući, rekla je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcija ruskog ministarstva vanjskih poslova, koje je izrazilo zabrinutost i šokiranost činjenicom da se hrvatski dragovoljci bore na ukrajinskoj strani te je pozvalo hrvatske vlasti da "spriječe takvu izopačenu praksu", ministricu Pusić je iznenadilo "s obzirom da se u hrvatskom slučaju radi o vrlo malom broju ljudi".

"Smatramo da se svi strani borci koji su na teritoriju druge zemlje trebaju vratiti i ne trebaju biti na teritoriju druge zemlje. U našem slučaju se radi valjda o najmanjem broju uopće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jučerašnjem odgovoru MVEP-a na rusku prozivku, navodi se da ih hrvatskih boraca u Ukrajini ima osam.

Upitana može li se spriječiti njihov odlazak, ministrica je odgovorila da ne može, ali da se s njima može razgovarati i objasniti im o čemu se radi te pratiti tu situaciju i imati je pod kontrolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pusić je potvrdila da na inauguraciju Kolinde Grabar-Kitarović u nedjelju dolaze ukrajinski predsjednik Petro Porošenko i ministar vanjskih poslova Pavlo Klimkin.

"Jako mi je drago, dobrodošli su...", kazala je ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo