ostvarenje plana sve bliže / Ambiciozni projekt: Hrvatska dobiva svemirsku luku u Lici?

Image
Foto: Swiss Space Systems Croatia

Projekt bi uskoro mogao krenuti iz Lijepe naše te Hrvatsku pozicionirati kao jednu od strateški najvažnijih zemalja u području istraživanja svemira i komercijalnih lansiranja u Zemljinu orbitu

13.2.2015.
16:18
Swiss Space Systems Croatia
VOYO logo

Švicarska kompanija Swiss Space Systems (S3) utemeljena je od strane bivših vojnih pilota, i to još prije tri godine, a novina je ta da bi isti projekt uskoro mogao krenuti i iz Lijepe naše te Hrvatsku pozicionirati kao jednu od strateški najvažnijih zemalja u području istraživanja svemira i komercijalnih lansiranja u Zemljinu orbitu.

S3 utemeljen je da bi svemir postao dostupan širokim masama, a ne samo odabranima. S tom namjerom osnovan je i ogranak S3 Croatia s projektom gradnje Hrvatskog svemirskog centra. 'Svemir je za sve', moto je švicarske kompanije.

U ponedjeljak, 16. veljače, kompanija će organizirati prezentaciju i u Zagrebu, a bit će riječi o potencijalu Like, točnije Udbine, kao Centra za svemirska istraživanja. Razgovarat će se i o tome kada bi mogli biti lansirani prvisatelitiproizvedeniuHrvatskoj i kada bi izHrvatskemoglipoletjetiprviputnici.

To će biti jedinstvena prigoda za detaljnije upoznavanje s planovima i ciljevima projekta od strateškog značaja za znanstveni, tehnološki i gospodarski razvoj Hrvatske. Na predstavljanju će govoriti: SlađanZovko, generalni direktor S3 Croatia, PascalJaussi, CEO i osnivač S3 Holding, Slobodan DankoBosanac, voditelj projekta S3 Croatia, KirilTulskiy, predsjednik upravnog vijeća SC Croatia i StefanEstermann, veleposlanik Švicarske Konfederacije u RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo