posljednje pripreme obavljene / Uzbuđenje raste: inauguracija počinje pucnjem iz Gričkog topa!

Kako je inauguracija prve hrvatske predsjednice sve bliže i pripreme su sve intenzivnije, u subotu je generalna proba, a iako se vjerovalo da je popis svečanih gostiju konačan, potvrđena je vijest da stiže i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko

13.2.2015.
18:38
VOYO logo

Kad pukne grički top - sve počinje! Nova hrvatska predsjednica KolindaGrabar-Kitarović kreće - iz Tomićeve ulice!

"Većina je stvari u vezi inauguracije unaprijed određena protokolom, no Kolinda Grabar-Kitarović učinit će i nešto posve originalno na svoju će prisegu doći uspinjačom zajedno sa suprugom, TomislavomKaramarkom, MilijanomBrkićem i suradnicima. Svi će oni prije toga - kupiti kartu.

Kad stigne na Gornji grad - proći će Ćirilometodskom ulicom kroz špalir povijesnih postrojbi. Onda počinje svečanost koja će trajati 55 minuta, na Markovom trgu bit će 900 sjedećih mjesta i 1000 stajaćih.

Image
Image



Tamo će položiti prisegu, s lijevom rukom na Ustavu, desnom u zraku... Napravit će par koraka, sjesti za isti stol na kojem je prisegu potpisao Franjo Tuđman.

Pozornica je već postavljena, reflektori su na mjestu, a na Markovom trgu u tijeku su posljednje pripreme za veliki događaj. Gornjim Gradom će, po predsjedničinim željama odjekivati glas RadojkeŠverko, ali i još jedan stari poznati glas, onaj OliveraMlakara.

Cvijeće na pozornici biti će bijelo, a haljina i cipele predsjednice - plave boje. Uz nju će biti samo suprug - djeca neće doći.

Policija je na automobile postavila obavijesti da će promet i parkiranje na Gornjem Gradu već od subote navečer biti zabranjeni, a građanima preporučuju da na Markov trg dođu najkasnije do 10 i 30, i to Strossmayerovim šetalištem, Radićevom ulicom preko Zakmardijevih stuba ili kroz Kamenita vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image



Sve to važne su informacije i Grobničanima - koji u Zagreb stižu masovno, organizirano u dva autobusa.

Najponosniji su članovi njezine obitelji - koji jedva čekaju nedjelju.

"U Zagreb krećemo s kombijem, svi smo kupili novu odjeću za novu presjednicu i nadam se da ćemo na vrijeme doći", kazala je tetka Kolinde Grabar-Kitarović GrozdanaRak.

Na put kreću i brojni sudionici svečanog nedjeljnog programa - među njima je i petero sinjskih alkara. Danas posljednja proba odore kod kuće - sutra su već na na Markovom trgu.

I šestero dubrovačkih trombunjera bit će u svečanom špaliru u Zagrebu. Trombunjeri, alkari, pjevači zborova - svi će se sresti na Markovom trgu na generalnoj probi, sutra - točno u podne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike