posebna pravila / Zagreb pod blokadom: 'Građani se trebaju ponašati samozaštitno'

Građani će na Markov trg sutra moći isključivo dopješačiti Strossmayerovim šetalištem ili Radićevom preko Zakmardijevih stuba ili kroz Kamenita vrata.

14.2.2015.
18:39
VOYO logo

Gornji grad postao je sterilna zona. Dan uoči inauguracije posvuda su se mogli vidjeti znakovi zabrane i policajci na svakom prilazu Markovu trgu. Šahtovi su zavareni, a stanari već obaviješteni da preparkiraju automobile i uklone sve ispred ulaza.

Posvuda na Gornjem gradu od subote u 20 pa do nedjelje u 17 sati zabranjeno je prometovanje, zaustavljanje i parkiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani će na Markov trg sutra moći isključivo dopješačiti Strossmayerovim šetalištem ili Radićevom preko Zakmardijevih stuba ili kroz Kamenita vrata. Ali prije toga i proći detaljan policijski pregled.

"Očekujem od građana da se ponašaju samozaštitno i da ne nose predmete pogodne za napad ili samoozljeđivanje", kazao je načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti Željko Renić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija će povremeno zatvarati i trasu kretanja štićenih kolona i visokih delegacije koje će pristizati iz zračne luke.

Strana izaslanstva odsjedaju u hotelu Westin, gdje je sigurnost na prvom mjestu. Gosti i prtljaga prolaze kroz detektore, a automobili se pregledavaju na ulazu u garažu. Svuda uokolo je zabranjeno zaustavljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sjeni generalne probe, konačne pripreme tako odrađuje i sigurnosni sustav. Manje vidljivo, ali ništa manje učinkovito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo