PRIJATELJSKI NARODI / I saudijski kralj čestitao novoj hrvatskoj predsjednici

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

U poruci, kralj joj je uputio najbolje želje, zaželio joj dobro zdravlje i sreću, a prijateljskom hrvatskom narodu stalni napredak i blagostanje

15.2.2015.
9:55
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Saudijski kralj Salman u nedjelju je čestitao novoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, zaželivši joj "zdravlje i sreću" a "prijateljskom hrvatskom narodu stalni napredak i blagostanje".

"Čuvar dviju svetih džamija kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud poslao je čestitku Kolindi Grabar-Kitarović u povodu njezine pobjede na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj", objavili su saudijski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saudijski vladari tradicionalno nose titulu Čuvara dviju svetih džamija, što se odnosi na monarha koji upravlja dvjema najsvetijim džamijama islama - Velikom džamijom u Meki i Prorokovom džamijom u Medini.

U poruci, kralj joj je uputio najbolje želje, zaželio joj "dobro zdravlje i sreću", a "prijateljskom hrvatskom narodu stalni napredak i blagostanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji prijestolonasljednik kralj Salman manje je od mjesec dana na funkciji monarha, na koju je došao u siječnju nakon smrti kralja Abdulaha.

Grabar-Kitarović trebala bi prisegnuti u nedjelju u podne na svečanosti na Trgu sv. Marka. Inauguraciji će, uz najviše sadašnje i bivše državne dužnosnike nazočiti 88 inozemnih izaslanstva, među kojima osam šefova država, te predstavnici političkog, kulturnog, vjerskog života i građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo