građani o inauguraciji / 'Kad mi muški ne znamo voditi Lijepu našu, neka je vodi ona!'

Glas naroda je prilično oduševljavajuć inauguracijom i porukama koje je prva hrvatska predsjednica uputila s Markovog trga. Poslušajte kakvi su dojmovi građana nakon ove državne svečanosti

15.2.2015.
15:28
VOYO logo

Građani pristigli iz svih dijelova Hrvatske te iz inozemstva iznimno su zadovoljni svečanom inauguracijom i porukama koje je prva hrvatska predsjednica KolindaGrabar-Kitarović uputila u nedjelju s Trga sv. Marka.

Pozorno su slušali govor nove predsjednice, a ako je suditi po pljesku, posebno ih se dojmila poruka da će Hrvatska biti bogata zemlja, da će nova predsjednica mandat posvetiti mladima, koje vidi kao predvodnike novog hrvatskog zajedništva.

Pljesak i odobravanje dobile su i najave Grabar-Kitarović da će raditi na rješavanju otvorenih pitanja sa susjedima te da će u odnosima sa Srbijom poseban status imati nestali.

Građani su pozdravili i njezinu najavu da će štititi nacionalne manjine te da je i iseljeništvo Hrvatska i da su mu vrata Hrvatske širom otvorena.

Posebno gromkim aplauzom pozdravljeno je spominjanje branitelja i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, dok su se u trenutku kad je nova predsjednica zahvaljivala svojim prethodnicima Ivi Josipoviću i Stjepanu Mesiću čuli povici negodovanja i zvižduci.

Uzvicima odobravanja ispratili su njezinu završnu poruku - "Vjerujem u te, zemljo moja Hrvatska!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image



"Došli smo na povijesni dan, na zakletvu i ovo nikad nemožemo zaboraviti, ovo mi je jedan od najljepših dana u životu", kazao nam je MarkoLončar koji je na inauguraciju stigao iz Chicaga.

"To je jednom u životu da imamo predsjednicu i hvala joj što smo dobili žensku osobu. Napokon, kad mi muški ne znamo voditi ovu Lijepu našu, neka vodi ženska osoba, a to njoj priliči", smatra TomislavMlikota iz Knina.

"Govor je bio nadahnut, pun emocija i prigodan ovom trenutku. Očekujemo da ćemo se za koju godinu sjećati ovog govora koji je imao podlogu i govora koji se u glavnim nekim crtama ispunio", nada se LeonardoBiloglav iz Zagreba.

"Strašno mi se sviđa. Govor je bio super i svečanost lijepa. I ona je ljepša nego prije dva tjedna", kazao je HrvojeSmujić.

"Jako mi je drago što je naša predsjednica izabrana jer vjerujem u bolju Hrvatsku budućnost Hrvatske i smatram da će ona nešto napraviti za budućnost, za mlade i cijelu Hrvatsku", komentar je KatarineGalić iz Zagreba.

"Oduševljena sam predsjednicom, jedna pametna, marljiva, svestrana žena, nemam riječi...", oduševljena je inauguracijom i Kolindom Grabar-Kitarović bila JasnicaJanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo